Μεταναστευτικό: «Δεν θα περιμένουμε την ΕΕ για να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας» λέει ο Σέρβος πρόεδρος Αλ. Βούτσιτς

Μεταναστευτικό: «Δεν θα περιμένουμε την ΕΕ για να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας» λέει ο Σέρβος πρόεδρος Αλ. Βούτσιτς

«Αυτή τη φορά δεν θα περιμένουμε απαντήσεις από την ΕΕ, αλλά θα συμπεριφερθούμε με βάση την ασφάλεια και την προστασία μας»  τόνισε ο πρόεδρος της Σερβίας

vucic_serbia
Η Σερβία θα συμπεριφερθεί με γνώμονα την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σχολιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Εάν υπάρξει ανάγκη προστασίας και υπεράσπισης των συνόρων μας, θα ενεργήσουμε αποτελεσματικά. Αυτή τη φορά δεν θα περιμένουμε απαντήσεις από την ΕΕ, αλλά θα συμπεριφερθούμε απόλυτα και αποκλειστικά με βάση την ασφάλεια και την προστασία μας», επισήμανε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι «από τότε που η Τουρκία άνοιξε τα σύνορα και άφησε τους μετανάστες να περάσουν στην ΕΕ, οι σερβικές δυνάμεις ασφαλείας λαμβάνουν μέτρα, συλλέγουν πληροφορίες και θα συμπεριφερθούν ανάλογα με την κατάσταση». Ο Αλεξάνταρ Βούτσις επανέλαβε αυτό που είχε πει και προ ολίγων ημερών, πως δεν θα επιτρέψει να γίνει η Σερβία χώρος συγκέντρωσης μεταναστών.

«Αν κάποιος πιστεύει ότι η Σερβία θα πρέπει να γίνει πάρκινγκ για τους μετανάστες, θα του δείξουμε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Με σαφή, αποφασιστικό και αναμφισβήτητο τρόπο τα όργανα του κράτους δεν θα επιτρέψουν την είσοδο στο έδαφος της Σερβίας σε εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας», διεμήνυσε ο Βούτσιτς. Ο πρόεδρος της Σερβίας, στην συνέντευξη Τύπου, εκτίμησε ότι «από την Τουρκία ωθούνται προς τα ελληνικά σύνορα 130.000 μετανάστες» και ανέφερε ότι η Σερβία θα παρακολουθεί τις αντιδράσεις από την ΕΕ, αλλά θα πράξει ό,τι νομίζει πως πρέπει να κάνει για να υπερασπιστεί την ασφάλεια της επικράτειάς της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης