Συρία: Ένας Τούρκος στρατιώτης νεκρός και εννιά τραυματίες την Τρίτη στην Ιντλίμπ

Συρία: Ένας Τούρκος στρατιώτης νεκρός και εννιά τραυματίες την Τρίτη στην Ιντλίμπ

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για 299 Σύριους στρατιώτες που «εξουδετερώθηκαν»

syria_turkey1
Μαίνονται οι μάχες μεταξύ του τουρκικού στρατού που έχει εισβάλει στο έδαφος της Συρίας, με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία. Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ένας Τούρκος στρατιώτης έχασε τη ζωή του και άλλοι εννιά τραυματίστηκαν την Τρίτη στην Ιντλίμπ, ανεβάζοντας στους 57 τον συνολικό αριθμό των Τούρκων που έχουν σκοτωθεί από τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών.

Στην ίδια ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως την Τρίτη, κτυπήθηκαν από τον τουρκικό στρατό 82 στόχοι στη Συρία, ανάμεσά τους συγκεκριμένα εννέα τανκς, έξι πύραυλοι και δύο οχήματα, ενώ γίνεται λόγος και για 299 Σύριους στρατιώτες οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν». Δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για νεκρούς, καθώς η Άγκυρα χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη ορολογία όταν αναφέρεται είτε σε εχθρούς που παραδίδονται, είτε σε αιχμαλώτους, είτε σε νεκρούς.

Οι μάχες στην επαρχία της Ιντλίμπ μεταξύ του τουρκικού στρατού και των δυνάμεων του Άσαντ συνεχίζονται παράλληλα μετο μεταναστευτικό θρίλερ που έχει θέσει σε εφαρμογή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα σύνορα με την Ελλάδα, προκειμένου να εκβιάσει τη διεθνή κοινότητα, αποκομίζοντας οικονομικά και -σε έναν πιο φιλόδοξο στόχο- εδαφικά οφέλη στη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης