Συνομιλία Μέρκελ - Ερντογάν: Να σταματήσουν οι βάναυσες επιθέσεις του καθεστώτος, ζήτησε η καγκελάριος

Συνομιλία Μέρκελ - Ερντογάν: Να σταματήσουν οι βάναυσες επιθέσεις του καθεστώτος, ζήτησε η καγκελάριος

Μέρκελ και Ερντογάν συμφώνησαν για μια νέα συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και για την έναρξη πολιτικών συνομιλιών το συντομότερο δυνατό

merkel_erdogan
Ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Σάιμπερ δήλωσε την Παρασκευή ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε τις βάναυσες επιθέσεις εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ και ζήτησε να τερματιστούν οι επιθέσεις από το συριακό καθεστώς και τους υποστηρικτές του.

Ο Σάιμπερ, στη γραπτή του δήλωση ανέφερε πως η Μέρκελ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν σήμερα στο τηλέφωνο για την τρέχουσα κατάσταση στο Ιντλίμπ.

«Η καγκελάριος Μέρκελ καταδίκασε τη βίαιη επίθεση εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων και κάλεσε το συριακό καθεστώς και τους υποστηρικτές του να τερματίσουν τις επιθέσεις», σημείωσε ο Σάιμπερ, προσθέτοντας πως η Μέρκελ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στον Ερντογάν για τους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο Ιντλίμπ και τα περίχωρά του.

Επιπλέον, ο Σάιμπερ τόνισε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως μια νέα συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός είναι επείγουσα και απαιτείται η έναρξη πολιτικών συνομιλιών το συντομότερο δυνατό.

Κατέληξε, λέγοντας πως η Μέρκελ δεσμεύτηκε για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης, στους εκτοπισθέντες από το Ιντλίμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης