Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με πολλούς νεκρούς σε ζυθοποιείο στο Μιλγουόκι - Ο δράστης μόλις είχε απολυθεί

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με πολλούς νεκρούς σε ζυθοποιείο στο Μιλγουόκι - Ο δράστης μόλις είχε απολυθεί

Ο ένοπλος μόλις είχε απολυθεί - Έξι νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης - Εργαζόμενη που είχε κρυφτεί σε δωμάτιο με άλλους συναδέλφους της, ειδοποίησε μέσω κινητού για το μακελειό

USA_mil
Πυροβολισμοί με πολλούς νεκρούς, ανάμεσά τους και ο δράστης, σημειώθηκαν την Τετάρτη σε ζυθοποιείο στο Μιλγουόκι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το νέο μακελειό στις ΗΠΑ σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης Molson Coors Brewing Co., στην οποία εργάζονται τουλάχιστον 600 άνθρωποι.

Μιλώντας στα αμερικανικά ΜΜΕ, ο δήμαρχος του Μιλγουόκι, Τομ Μπάρετ, έκανε λόγο για μία «τρομερή μέρα» και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν το σημείο, καθώς η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται.

Η αστυνομία του Μιλγουόκι, πάντως, ανακοίνωσε ότι η υπόθεση έχει λήξει και δεν υπάρχει απειλή, απέφυγε ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πάντως, οι νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης, είναι τουλάχιστον επτά. Αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και μαζί τους ο δράστης, ως έκτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε μόλις απολυθεί και φορούσε ακόμα τη φόρμα εργασίας του.

Δραματική ήταν η μαρτυρία ενός άντρα, του οποίου η σύζυγος εργάζεται στη ζυθοποιεία. Η γυναίκα είχε κρυφτεί μαζί με άλλους συναδέλφους της σε δωμάτιο των εγκαταστάσεων, ενώ ο ένοπλος δράστης θέριζε ζωές. Χρησιμοποιώντας το κινητό της τηλέφωνο, η γυναίκα ειδοποίησε τον σύζυγό της και εκείνος με τη σειρά του τις αστυνομικές αρχές.

Κλείσιμο
Δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά και ισχυρή δύναμη βαριά οπλισμένων αστυνομικών έσπευσαν στο εργοστάσιο, δείχνουν πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Πολλά σχολεία γύρω από τον χώρο του εργοστασίου, στον οποίο βρίσκονται τόσο διοικητικές υπηρεσίες όσο και χώροι παραγωγής μπίρας και άλλων ποτών, έκλεισαν τις πόρτες τους, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο που ενεργοποιείται σε περιπτώσεις επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων.

«Ο βρεφονηπιακός σταθμός τέθηκε σε κατάσταση αποκλεισμού στις 14:20. Δεν ακούσαμε τίποτα, αλλά βλέπουμε δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας από το παράθυρο», είπε η Μπρι Τάουνσεντ, εκπαιδευτικός σε σχολικό ίδρυμα κοντά στην ποτοποιία, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κατά τη Journal Sentinel, το εργοστάσιο παραμένει αποκλεισμένο και δεν έχει επιτραπεί από την αστυνομία στους εργαζόμενους να αποχωρήσουν, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, αν και δεν θεωρείται πως εξακολουθεί να υπάρχει απειλή. Στον χώρο αναπτύχθηκαν πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) και πυροτεχνουργοί του BATF.

Ακολουθεί βίντεο από το σημείο: 

Multiple Dead in Molson Coors Shooting: Milwaukee Mayor
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης