Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν 53 κρούσματα - Αυξήθηκαν κατά 19 το Σαββατοκύριακο

Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν 53 κρούσματα - Αυξήθηκαν κατά 19 το Σαββατοκύριακο

Η διευθύντρια του CDC άφησε να εννοηθεί ότι τα κρούσματα είναι περισσότερα - Σε έξι περιοχές η εξάπλωση του COVID-19

corona_usa
Ανησυχητικές διαστάσεις έχει αρχίσει και λαμβάνει η εξάπλωση της επιδημίας από τον νέο κορωνοϊό COVID-19 στον πλανήτη, παρ' ότι η μείωση των νέων ασθενών στην Κίνα, όπου ξέσπασε η επιδημία, μόνο ως θετικό μήνυμα μπορεί να λογιστεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην επικράτειά τους, έχει ανέλθει στους 53, εκ των οποίων οι 19 επιβεβαιώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όπως ανακοίνωσε το CDC, στη λίστα των ασθενών από τον κορωνοϊο, έχουν συμπεριληφθεί 39 Αμερικανοί πολίτες που επέστρεψαν από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess και την κινεζική πόλη Ουχάν. Οι άλλες 14 περιπτώσεις αφορούν πολίτες από την Καλιφόρνια, το Ιλινόις, τη Μασαχουσέτη, την πολιτεία της Ουάσινγκτον, την Αριζόνα και του Ουισκόνσιν.

Την Παρασκευή, ο απολογισμός ήταν 13 ασθενείς στις ΗΠΑ και 21 από εκείνους που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν και το Diamond Princess.

Η διευθύντρια του CDC, Δρ. Nancy Messonnier, άφησε να εννοηθεί ότι ο αριθμός των ασθενών από τον COVID-19 στις ΗΠΑ είναι μεγαλύτερος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε ξεχωριστά τις περιπτώσεις των ασθενών που επαναπατρίστηκαν, από εκείνους που ήταν ήδη στις ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύει την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ».

Το CDC εξέδωσε, επίσης, οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες, να μην ταξιδεύουν στις εξής έξι χώρες, ακριβώς εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας: Κίνα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Ιράν και Ιταλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης