Κορωνοϊός - Ουκρανία: Βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους - Η υπουργός έβγαζε σέλφι με τους πολίτες που γύρισαν από την Ουχάν

Κορωνοϊός - Ουκρανία: Βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους - Η υπουργός έβγαζε σέλφι με τους πολίτες που γύρισαν από την Ουχάν

Σε ένδειξη... αλληλεγγύης η Ζοριάνα Σκαλέτσκα ανακοίνωσε ότι θα μείνει και αυτή σε καραντίνα για δύο εβδομάδες και ότι θα ασκει τα καθηκοντά της τηλεφωνικώς ή μέσω Skype

Zoryana_Skaletska
Η υπουργός Υγείας της Ουκρανίας συναντήθηκε με τους ανθρώπους που επαναπατρίστηκαν από την Κίνα και βρίσκονται από σήμερα σε καραντίνα σε ένα σανατόριο, σε μια ένδειξη αλληλεγγύης, μετά τους φόβους για πιθανή εξάπλωση του κοροναϊού, που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Αναρτώντας μια σέλφι στη σελίδα της στο Facebook, η Ζοριάνα Σκαλέτσκα έγραψε ότι θα περάσει δύο εβδομάδες σε ένα δωμάτιο εκεί και θα ασκεί όλα τα κυβερνητικά καθήκοντά της τηλεφωνικώς ή μέσω Skype.

Όλοι μέσα στο σανατόριο νιώθουν καλά και δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του ιού, επισήμανε η Ουκρανή υπουργός.

«Επομένως, βρίσκομαι σε ένα δωμάτιο, όπου θα περάσω τις επόμενες δύο εβδομάδες» ήταν το μήνυμα της Σκαλέτσκα.

Η υπουργός Υγείας της Ουκρανίας αποφάσισε να ενωθεί με εκείνους που τέθηκαν σε καραντίνα, αφού οι κάτοικοι της πόλης Νόβι Σανζάρι, όπου βρίσκεται το σανατόριο, συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και πέταξαν αντικείμενα εναντίον της λεωφορειοπομπής, όπου επέβαιναν όσοι γύρισαν από την Κίνα.

Κλείσιμο


Παρά τις διαβεβαιώσεις από τις αρχές, οι διαδηλωτές εκφράζουν ανησυχίες ότι μπορεί να προσβληθούν από τον ιό και θέλουν την απομάκρυνση όσων επέστρεψαν από την Κίνα.

Η Σκαλέτσκα είπε ότι έμεινε κατάπληκτη από τον πανικό και την επιθετικότητα απέναντι στους ανθρώπους που επαναπατρίστηκαν και επισήμανε ότι με το να δώσει η ίδια το παράδειγμα, ίσως να καταφέρει να αλλάξει γνώμες.

Zoryana_Skaletska


Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Ολέξι Χόντσαρουκ είπε ότι η παραπληροφόρηση σχετικά με τον κοροναϊό εξαπλώνεται εντός και εκτός της Ουκρανίας.

Οι αρχές επιχειρούν να βρουν την πηγή των ψευδών email που εστάλησαν εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, όπου λανθασμένα ανέφεραν πως υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ουκρανία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, ο Χόντσαρουκ επικαλέστηκε ένα περιστατικό με Ρώσους αξιωματούχους που ζήτησαν από τους επιβάτες ενός βαγονιού που ταξίδευε από το Κίεβο στη Μόσχα να αποβιβαστούν, καθώς μια Κινέζα με πυρετό επέβαινε στο συγκεκριμένο τρένο.

Το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα δεν είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Η αστυνομία συνέλαβε 24 ανθρώπους στα χθεσινά επεισόδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης