Ινδία, θρησκευτικός ηγέτης: Οι γυναίκες που μαγειρεύουν όταν έχουν περίοδο θα ξαναγεννηθούν σαν σκύλοι

Ινδία, θρησκευτικός ηγέτης: Οι γυναίκες που μαγειρεύουν όταν έχουν περίοδο θα ξαναγεννηθούν σαν σκύλοι

«Οι άνδρες, που τρώνε το φαγητό των γυναικών αυτών, θα ξαναγεννηθούν σαν μοσχάρια», τονίζει ο ανώτατος κληρικός, ο οποίος προωθεί άκρως σεξιστικές απόψεις για τις γυναίκες με έμμηνο ρύση 

screengrab-hindu-leader
Οι γυναίκες που μαγειρεύουν τις ημέρες της εμμήνου ρύσεως θα ξαναγεννηθούν σαν σκύλοι... Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει θρησκευτικός ηγέτης στην Ινδία, το κήρυγμα του οποίου έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Ο θρησκευτικός ηγέτης μιας από τις μεγαλύτερες ινδικές σέχτες, της Swaminarayan που ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα και αριθμεί πάνω από πέντε εκατομμύρια ακολούθους, ο Κρουσνασουαράπ Ντάτζι, μίλησε και για τους άνδρες που τρώνε φαγητό το οποίο έχουν ετοιμάσει γυναίκες ενώ έχουν εμμηνόρροια.

«Θα ξαναγεννηθούν σαν μοσχάρια αυτοί οι άνδρες», ισχυρίζεται ο ανώτατος κληρικός.

Με ένα... αφοπλιστικό επιχείρημα έρχεται να υποστηρίξει τη θεωρία του: «δεν με ενδιαφέρει εάν σας αρέσουν οι απόψεις μου, είναι γραμμένες στη βίβλο μας».

Οι προκαταλήψεις σε βάρος των γυναικών ταλανίζουν εδώ και χρόνια την Ινδία, χώρα όπου κάθε χρόνο σημειώνεται ανατριχιαστικός αριθμός βιασμών.

Οι άκρως σεξιστικές αντιλήψεις που ταλανίζουν γυναίκες με εμμηνόρροια υιοθετούνται από τους συντηρητικούς Ινδουιστές.

Κλείσιμο
Το ζήτημα των γυναικών με περίοδο πήρε διαστάσεις το 2018, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάνθηκε ότι είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση ναού για γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικίες στις οποίες έχουν εμμηνόροια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης