HΠΑ: «Ένας εναντίον όλων» ο Μάικλ Μπλούμπεργκ στην πρώτη του τηλεμαχία

HΠΑ: «Ένας εναντίον όλων» ο Μάικλ Μπλούμπεργκ στην πρώτη του τηλεμαχία

Με πυρά βομβάρδισαν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι τον Μάικλ Μπλούμπεργκ στην πρώτη του εμφάνιση σε debate για το χρίσμα των Δημοκρατικών  - Ο Σοσιαλιστής Μπέρνι Σάντερς φέρεται να είναι ο νικητής του debate

debate_bloomberg
Ένας εναντίον όλων βρέθηκε χθες ο πολυεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, κατά την παρθενική του εμφάνιση σε τηλεμαχία με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους να τον στριμώχνουν στη γωνία.

Στο τηλεοπτικά πλατό του Λας Βέγκας, άναψαν τα αίματα, καθώς ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης δέχτηκε τα πυρά των συνυποψήφίων του που έσπευσαν να τον κατηγορήσουν για ουκ ολίγα πράγματα: από την υπερβολική αστυνόμευση και τους σωματικούς ελέγχους έως τα σεξιστικά σχόλια του παρελθόντος και τη χρήση της τεράστιας περιουσίας του για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του.

Στη χθεσινή μαχητική τηλεμαχία στο Λας Βέγκας συμμετείχαν έξι κορυφαίοι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο γερουσιαστής από το Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς ήταν από τους πρώτους που επιτέθηκε στον Μπλούμπεργκ, με τους δημοσκόπους να επισημαίνουν ότι ήταν αυτός που κέρδισε την τηλεμαχία. Ο Σάντερς υπενθύμισε στους Αμερικανούς την τακτική της αστυνομίας επί των ημερών του Μπλούμπεργκ στον δήμο της Νέας Υόρκης για να τους αποθαρρύνει να τον ψηφίσουν.



Κλείσιμο
Από την πλευρά της, η Γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη Ελίζαμπεθ Γουόρεν συνέκρινε τον Μπλούμπεργκ με τον Τραμπ, τονίζοντας ότι «οι Δημοκρατικοί παίρνουν ένα τεράστιο ρίσκο εάν απλώς υποκαταστήσουν έναν αλαζόνα δισεκατομμυριούχο με έναν άλλο».

Ο Μπλούμπεργκ πάντως επέλεξε την άμυνα: κράτησε χαμηλά τους τόνους υπενθυμίζοντας ότι έχει ζητήσει συγγνώμη για τις πρακτικές της αστυνομίας και τους πράγματι υπερβολικούς ελέγχους, οι οποίοι κρίθηκαν μάλιστα αντισυνταγματικοί.

Αλλά και η Έιμι Κλόμπουτσαρ, η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής από τη Μινεσότα, κατηγόρησε τον Μπλούμπεργκ ότι κρύβεται πίσω από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του, ενώ ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπενθύμισε την κριτική που είχε ασκήσει στη μεταρρύθμιση του Μπαράκ Ομπάμα για την υγειονομική περίθαλψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης