Γερμανία: Εννέα νεκροί από πυροβολισμούς στην πόλη Χανάου - Νεκρός και ο δράστης

Γερμανία: Εννέα νεκροί από πυροβολισμούς στην πόλη Χανάου - Νεκρός και ο δράστης

Ο δράστης βρέθηκε νεκρός σε διαμέρισμα - Φέρεται να άφησε βίντεο και επιστολή - Bild: Ακροδεξιές αναφορές από τον δράστη - Οι επιθέσεις έγιναν σε μπαρ με ναργιλέδες - Νεαρά άτομα και τουλάχιστον μια γυναίκα ανάμεσα στα θύματα

germany-arthrou
Εννέα είναι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους - ενώ άλλοι πέντε τραυματίστηκαν - όταν άγνωστος άνοιξε πυρ εναντίον τους στο κέντρο της πόλης Χανάου, η οποία βρίσκεται κοντά στη Φρανκφούρτη, στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροβολισμοί και στις δύο περιπτώσεις σημειώθηκαν σε μπαρ με ναργιλέδες.

Η αστυνομιία ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας που θεωρείτο ύποπτος είναι πλέον νεκρός σε διαμέρισμα στην πόλη Χανάου ενώ δίπλα του βρέθηκε και άλλο ένα πτώμα. Σύμφωνα με το RTL, πρόκειται για μια νεκρή γυναίκα, τη μητέρα του δράστη.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στο διαμέρισμα στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο δράστης βρέθηκε μια επιστολή και ένα βίντεο στο οποίο φέρεται να εξηγεί τα κίνητρα για τις πράξεις του.

Η Bild επικαλείται πηγές σύμφωνα με τις οποίες ο Τομπάιας Ρ., όπως φέρεται να είναι το όνομα του δράστη, είχε ακροδεξιά κίνητρα καθώς μιλά για την ανάγκη να καταστραφούν άνθρωποι που δεν μπορούν πλέον να απελαθούν από τη Γερμανία.

Αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει οχτώ θύματα από την επίθεση αλλά λίγο πριν τις 6 το πρωί (ώρα Γερμανίας) ανακοινώθηκε ότι έχασε τη ζωή του άλλος ένας άνθρωπος ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 11 - τα εννέα θύματα της επίθεσης, ο δράστης και ο δεύτερος άνθρωπος που βρέθηκε δίπλα του.

Κλείσιμο


Κατά τις ίδιες πληροφορίας υπήρξε μια έκρηξη στις 3:02 (ώρα Γερμανίας) σε σπίτι στην Χανάου με αστυνομικούς να σπεύδουν στην περιοχή. Αφού οι αστυνομικοί εντόπισαν νεκρό τον ύποπτο, στη συνέχεια ερεύνησαν το όχημά του στο οποίο βρήκαν όπλα και πυρομαχικά. Η Bild, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, μεταδίδει ότι πρόκειται για Γερμανό πολίτη.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται νεαρά άτομα και τουλάχιστον μια γυναίκα με ορισμένα από τα θύματα να είναι, κατά πληροφορίες, κουρδικής καταγωγής.

Police say 8 killed in shootings in the German city of Hanau


Germany: At Least 8 Dead, 5 Injured After Double Shooting in Hanau


Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, τα θύματα βρίσκονταν έξω από τα συγκεκριμένα καταστήματα, ενώ η Ραδιοφωνία της Έσσης μετέδωσε πριν από λίγο ότι υπάρχει και τρίτο σημείο όπου διαπράχθηκε επίθεση, στο κέντρο της πόλης, καθώς και ένας ακόμη νεκρός.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης ή οι δράστες άνοιξε ή άνοιξαν πυρ μέσα από αυτοκίνητο εν κινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία άτομα σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς έξω από το μπαρ «Midnight» στο κέντρο της πόλης και πέντε στην περιοχή Κέσελσταντ.

Ένας ύποπτος συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τις επιθέσεις έξω από μπαρ στην Χανάου της Έσσης, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι τουλάχιστον πέντε να τραυματιστούν σοβαρά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης