La Repubblica: Σε τροχιά σύγκρουσης η Ευρώπη με την Τουρκία

La Repubblica: Σε τροχιά σύγκρουσης η Ευρώπη με την Τουρκία

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στη νέα αποστολή της ΕΕ, η οποία εγκρίθηκε χθες με στόχο την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

1567761998_turkey
«Tώρα ο κίνδυνος είναι μια σύγκρουση Ευρώπης- Τουρκίας», τιτλοφορεί σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. H αναφορά είναι στη νέα αποστολή της ΕΕ, η οποία εγκρίθηκε χθες με στόχο την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Η La Repubblica υπογραμμίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση απαίτησε να αλλάξει όνομα η προηγούμενη αποστολή της Ένωσης, η "Σοφία", διότι η κυβέρνηση Κόντε φέρεται να την θεωρούσε «υπερβολικά ανθρωπιστική».

«Το κύριο μέτωπο της νέας αποστολής θα είναι η ανατολική Μεσόγειος. Μια περιοχή ήδη τρομερά "ζέστη", εξαιτίας των παράνομων τουρκικών πετρελαϊκών ερευνών», προσθέτει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ακριβώς λόγω τού ό,τι τα όπλα στη Λιβύη δεν τα παραδίδουν διακινητές, αλλά κράτη - από την Τουρκία μέχρι τα Εμιράτα, την Αίγυπτο και το Κατάρ - η νέα ευρωπαϊκή αποστολή θα πρέπει να βασισθεί σε μεγάλα πλοία, αναγνωριστικά αεροσκάφη και σε δορυφόρους κατασκοπίας».

«Θα χρειαστεί και η αναγκαία βούληση, ώστε ολα αυτά να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν έλεγχοι σε κάθε ύποπτο εμπορικό πλοίο. Αν είναι αναγκαίο, ανεβαίνοντας και πάνω στα πλοία αυτά» γράφει η La Repubblica.

«Ή αποστολή αυτή κινδυνεύει να θέσει την Έυρωπαϊκή Ένωση σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία» υπογραμμίζει, τέλος, η εφημερίδα της Ρώμης στην ανάλυσή της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης