Κορωνοϊός: Μακραίνει ο κατάλογος του θανάτου - Στους 1.770 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Μακραίνει ο κατάλογος του θανάτου - Στους 1.770 οι νεκροί

Πάνω από 71.000 οι μολυσμένοι - Πάνω από 10.000 νοσηλεύονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση

22285224
Κατά δεκάδες αυξάνεται καθημερινά ο κατάλογος του θανάτου από τον κορωνοϊό COVID-19, ο οποίος προκάλεσε το ξέσπασμα επιδημίας αρχικά στην πόλη Ουχάν της Κεντρικής Κίνας και ακολούθως στην κινεζική επικράτεια, αλλά και σε πολλές ακόμα χώρες, ακόμη και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι νεκροί σε όλον τον κόσμο από την επιδημία, ανέρχονται σε 1.770, με τους 1.765 να προέρχονται από την Κίνα.

Οι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με τον COVID-19 έχουν φτάσει τους 71.223, ενώ εξετάζονται άλλες 8.228 περιπτώσεις.

Από τους 71.223, οι 10.669 θεωρείται ότι βρίσκονται σε σοβαρή ή σε κρίσιμη κατάσταση. Στον αντίποδα, 10.559 ασθενείς έχουν αναρρώσει και έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Όσον αφορά την εξάπλωση του ιού, αυτή τη στιγμή υπάρχουν αναφορές για επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 26 χώρες.

Εκατό νέοι θάνατοι στην επαρχία Χουμπέι

Εκατό νέους θανάτους και 1.933 νέα κρούσματα του κορωνοϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας στην ηπειρωτική Κίνα κι έχει εξαπλωθεί σε περίπου τριάντα χώρες του κόσμου ανακοίνωσε ότι κατέγραψε ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή η επαρχιακή επιτροπή υγείας της Χουμπέι, εστίας της μόλυνσης.

Κλείσιμο
Η επιτροπή ανέφερε ότι ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στην επαρχία ανήλθε σε 1.696 και το σύνολο των κρουσμάτων σε 58.182.

Ο αριθμός των κρουσμάτων της Κυριακής σηματοδοτεί την πρώτη αύξησή τους στην επαρχία έπειτα από δύο συναπτές ημέρες μείωσής τους.

Οι αρχές στην επαρχία Χουμπέι ανακοίνωσαν νέα, ακόμη αυστηρότερα μέτρα στην προσπάθειά τους να φρενάρουν την εξάπλωση του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

Συνολικά 105 θάνατοι σε όλη την Κίνα

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 1.770 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξημένος κατά 105 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα Δευτέρα.

Οι εκατό από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η πρωτεύουσα της οποίας, η πόλη Ουχάν, είναι η εστία της μόλυνσης.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας — πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο — καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης