Δυνάμεις Χαφτάρ σε ΟΗΕ: Δεν είναι ασφαλής η προσγείωση στο αεροδρόμιο της Τρίπολης - Το χρησιμοποιεί η Τουρκία

Δυνάμεις Χαφτάρ σε ΟΗΕ: Δεν είναι ασφαλής η προσγείωση στο αεροδρόμιο της Τρίπολης - Το χρησιμοποιεί η Τουρκία

Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη κατηγόρησε τις δυνάμεις του Χάφταρ ότι εμποδίζουν τις πτήσεις που μεταφέρουν το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών - Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του Λιβυκού Εθνικού Στρατού  δήλωσε ότι ο ΟΗΕ θα πρέπει να χρησιμοποιεί άλλα αεροδρόμια όπως αυτό στη Μισράτα - Χάος στη Λιβύη, χτυπήματα σημειώνονται σε κεντρικές συνοικίες της Τρίπολης 

8b25e8f1322a1445b08c58f294256138
Οι δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, δεν θα επιτρέψουν στα Ηνωμένα Έθνη να χρησιμοποιούν το μόνο σε λειτουργία αεροδρόμιο στην λιβυκή πρωτεύουσα Τρίπολη, το οποίο προσπαθούν να καταλάβουν σε μια πολεμική τους εκστρατεία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του Λιβυκού Εθνικού Στρατού.

Ο Αχμέντ Μισμαρί δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο ΟΗΕ θα πρέπει να χρησιμοποιεί άλλα αεροδρόμια όπως αυτό στη Μισράτα επειδή δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης, καθώς η Τουρκία το χρησιμοποιεί ως βάση.

Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη κατηγόρησε τις δυνάμεις του Χάφταρ ότι εμποδίζουν τις πτήσεις που μεταφέρουν το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη.

Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός του Χάφταρ έχει αρνηθεί επτά φορά τις τελευταίες εβδομάδες να δώσει άδεια σε τακτικές πτήσεις του ΟΗΕ να προσγειωθούν, επεσήμανε η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη (UNSMIL).

Ο ΕΛΣ προσπαθεί από τον Απρίλιο να καταλάβει την πρωτεύουσα Τρίπολη, η οποία ελέγχεται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει καταφέρει.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη Γασάν Σαλαμέ μεσολαβεί μεταξύ του Χάφταρ, τον οποίο στηρίζουν μεταξύ άλλων τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος, και της κυβέρνησης στην Τρίπολη, η οποία στηρίζεται από την Τουρκία.

Έπεσαν βολές - Στο σκοτάδι περιοχές της Τρίπολης

Κλείσιμο
Επικίνδυνα οξύνεται το πολεμικό σκηνικό στη Λιβύη, με τη συμφωνία για εκεχειρία που επιτεύχθηκε στη Διάσκεψη στο Βερολίνο να αποδεικνύεται εύθραυστη. Την ίδια στιγμή, συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την έγκριση του πρώτου δεσμευτικού κειμένου σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

Βολές από πυροβόλα έπληξαν τα περίχωρα. Καθώς οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ προωθούνται, χτυπήματα σημειώνονται σε κεντρικές συνοικίες της Τρίπολης όπως τις Νουφλίν και Σουκ αλ Τζουμάα που μέχρι σήμερα σπανίως γίνονταν στόχοι επιθέσεων. Τμήματα της πόλης βυθίστηκαν, παράλληλα, στο σκοτάδι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης