Ο πρίγκιπας Χάρι ετοιμάζεται να γίνει τραπεζίτης στη... Goldman Sachs;

Ο πρίγκιπας Χάρι ετοιμάζεται να γίνει τραπεζίτης στη... Goldman Sachs;

Με τον τραπεζικό αμερικανικό κολοσσό Goldman Sachs συζητά αυτή την περίοδο το ενδεχόμενο συνεργασίας ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ - Μετά το Megxit ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσαν πως επιθυμούν «οικονομική ανεξαρτησία» - Γιατί κατηγορείται πως εκμεταλλεύεται τον θάνατο της μητέρας του για να θησαυρίσει;

phmm-768x512
Τον τρόπο να κερδίζει το ψωμί του με την «εργασία» του και όχι με τα χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων, φαίνεται πως βρήκε ο πρίγκιπας Χάρι μετά το Megxit. Ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ τον περασμένο μήνα ανακοίνωσαν την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά καθήκοντα και να μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής.

Αν και το ζευγάρι μαζί με τον 9 μηνών γιο του Άρτσι έχει βρει «καταφύγιο» σε πολυτελή έπαυλη στη νήσο Βανκούβερ, στον Καναδά, όπως όλα δείχνουν, επαγγελματικά θα δραστηριοποιηθεί στις ΗΠΑ, κάνοντας πάντα χρήση του brand «Royal Sussex», το οποίο λειτουργεί σαν μαγνήτης και αναμένεται να φέρει αρκετά εκατομμύρια δολάρια στο λαμπερό ζευγάρι.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, αυτή την περίοδο ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας βρίσκεται σε συζητήσεις με τον «γίγαντα» των αμερικανικών τραπεζών, την Goldman Sachs, η οποία έγινε γνωστή παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα, όταν το 2008 αποκαλύφθηκε πως φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την οικονομική κρίση. Η τράπεζα έχει παραδεχθεί πως παραπλάνησε χαμηλής πιστοληπτικής ικανότητας επενδυτές από το 2005 μέχρι το 2007 και εξέδωσε στεγαστικά δάνεια ή έγινε ανάδοχος τέτοιων δανείων, με αποτέλεσμα η οικονομία να οδηγηθεί σε ύφεση, όταν έσπασε η φούσκα της αγοράς ακινήτων το 2007.

Από τον Νοέμβριο συζητά με την Goldman Sachs ο Βρετανός γαλαζοαίματος

Ανώνυμη πηγή από το παλάτι αποκάλυψε στον βρετανικό Τύπο πως ο γιος της αξέχαστης πριγκίπισσας Νταϊάνα είχε αρχίσει να διαπραγματεύεται την συνεργασία του με την αμερικανική τράπεζα από τον Νοέμβριο, όταν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πέρασαν έξι εβδομάδες στον Καναδά, αφού είχαν ζητήσει άδεια από τα επίσημα καθήκοντά τους. Ο Βρετανός γαλαζοαίματος θα μπορούσε να κερδίσει μερικά δισεκατομμύρια δολάρια, αν εργαστεί για την Goldman Sachs, σε ρόλο πρέσβη, δίνοντας ομιλίες και βοηθώντας στην προσέλκυση celebrity πελατών, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Βρετανός, ειδήμων των δημοσίων σχέσεων, Μαρκ Μπορκόφσκι.

Πάντως, πηγή από το παλάτι, επιβεβαίωσε πως ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Goldman Sachs, αλλά επέμεινε πως αυτές οι συζητήσεις αφορούν το φιλανθρωπικό έργο του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πληρώθηκε για την ομιλία του σε εκδήλωση της JP Morgan ο πρίγκιπας Χάρι;

Όμως, η δήλωση του παλατιού δεν καθησυχάζει τον βρετανικό Τύπο, που υπενθυμίζει πως την περασμένη εβδομάδα ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του παραβρέθηκαν σε εκδήλωση της JP Morgan, μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο. Μάλιστα, η αμερικανική τράπεζα έστειλε ιδιωτικό τζετ για να μεταφέρει τον Χάρι και τη Μέγκαν από το Βανκούβερ στο Μαϊάμι, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με την παρουσία προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας από τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο.

Κλείσιμο
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η Μέγκαν Μαρκλ παρουσίασε στο ακροατήριο τον Βρετανό πρίγκιπα και εκείνος πραγματοποίησε ομιλία, που αφορούσε, κυρίως, τον θάνατο της μητέρας του, όταν εκείνος ήταν 12 ετών και την δυσκολία του να τον ξεπεράσει.

Η ομιλία του Χάρι έγινε αφορμή να τον κατακεραυνώνει σήμερα με άρθρο του στη Daily Mail ο Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν. Ο Μόργκαν τονίζει πως Χάρι και Μέγκαν εγκατέλειψαν την βασιλική οικογένεια, με την αιτιολογία πως επιθυμούν να έχουν ησυχία και ιδιωτική ζωή. Όμως, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, ο Χάρι εκμεταλλεύεται τον θάνατο της μητέρας του για να κερδίσει εκατομμύρια δολάρια από τραπεζίτες που δεν ενδιαφέρονται για το περιβάλλον. Ο Μόργκαν δεν ξεχνά πως Χάρι και Μέγκαν ταξιδεύουν
συχνά με ιδιωτικά αεροσκάφη ενώ διατείνονται πως ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο πρίγκιπας Χάρι για την ομιλία του στην εκδήλωση της JP Morgan πληρώθηκε από 500.000 δολάρια μέχρι ένα εκατ. δολάρια. Ο Βρετανός πρίγκιπας μέχρι σήμερα τηρεί «σιγήν ιχθύος» για το θέμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης