Ξαναχτύπησε ο Ντεμπενεντέτι: «Πέθανε» τον στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς μέσω Twitter

Ξαναχτύπησε ο Ντεμπενεντέτι: «Πέθανε» τον στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς μέσω Twitter

Η ανάρτηση του Ιταλού φαρσέρ έγινε από «hoax» λογαριασμού της υπουργού Εξωτερικών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Bisera Turković

2017-11-22t103700z_1407521701_rc17d6f7f510_rtrmadp_3_warcrimes-mladic
Ένα... μακάβριο αστείο θέλησε να κάνει και πάλι στο Twitter, φτιάχνοντας αυτή τη φορά έναν ψεύτικο λογαριασμό της υπουργού Εξωτερικών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Bisera Turković, ο Ιταλός δημοσιογράφος Τομάσο Ντεμπενεντέτι.

Αυτή τη φορά ο Ντεμπενεντέτι μέσω του λογαριαμού της υπουργού Εξωτερικών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης ανακοίνωσε τον θάνατο του Σέρβου στρατηγού και καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου Ράτκο Μλάντιτς.

dur54


Το αποτέλεσμα ήταν να την «πατήσουν» πολλά ΜΜΕ της Βοσνίας.

Ο γιος του, Ντάρκο Μλάντιτς, μιλώντας στο Sputnik, δήλωσε ότι οι αναφορές δεν επιβεβαιώνονται και θα πρέπει να θεωρούνται ψευδείς.

Κλείσιμο
«Μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο πριν από 45 λεπτά και ακουγόταν καλά. Κανείς δεν έχει ακόμη ενημερώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ότι κάτι συνέβη σε αυτόν. Πριν από μισή ώρα ένας από τους δικηγόρους του πήγε να τον δει και αυτός θα αναφέρει την πραγματική κατάσταση. Επομένως θεωρώ ότι οι αναφορές θανάτου είναι ψευδείς», δήλωσε ο Ντάρκο Μλάντιτς.

Ο Ράτκο Μλάντιτς ήταν αρχηγός του στρατού των Σερβοβόσνιων στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία (1992-1995). Μετά το τέλος του πολέμου, δικάστηκε και βρέθηκε ένοχος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας, μεταξύ άλλων για τον ρόλο του στην πολύμηνη πολιορκία του Σαράγεβο και κυρίως για τη Σφαγή της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης