ΗΠΑ κατά Πεκίνου: Ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων Κινέζων για την κυβερνοεπίθεση στην Equifax

ΗΠΑ κατά Πεκίνου: Ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων Κινέζων για την κυβερνοεπίθεση στην Equifax

 Επίθεση στον πιστωτικό κολοσσό - Υποκλάπηκαν ονόματα, διευθύνσεις, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί πιστωτικών καρτών - «Αυτή είναι η μεγαλύτερη υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που έχει καταγραφεί ποτέ» δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI Ντέιβιντ Μπόντγουιτς

6210656D-DEA3-4B0B-89EC-3B966B9D866A
Κατηγορίες σε τέσσερις Κινέζους χάκερ, για ηλεκτρονική απάτη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και κατασκοπεία, απηύθυνε η εισαγγελία Νέας Υόρκης για την κυβερνοεπίθεση του 2017 στον πιστωτικό κολοσσό Equifax.

Η κυβερνοεπίθεση οδήγησε στην κλοπή περισσότερων από 147 εκατομμυρίων πιστωτικών εκθέσεων.

Το κατηγορητήριο ανακοινώθηκε από τον γενικό εισαγγελέα Ουίλιαμ Μπαρ κατά των Wu Zhiyong, Wang Qian, Xu Ke, και Liu Lei.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από τους κρατούμενους χάκερ που έχει καταγραφεί ποτέ» δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI Ντέιβιντ Μπόντγουιτς.

Η Equifax αποκάλυψε την παραβίαση δεδομένων το Σεπτέμβριο του 2017, μήνες αφότου ανακάλυψε ότι οι χάκερ είχαν σπάσει στα συστήματά ασφαλείας της.

Έρευνα έδειξε ότι η εταιρεία απέτυχε να διορθώσει τα κενά ασφάλειας σε έναν ιστότοπο που γνώριζε ότι ήταν ευάλωτος για εβδομάδες, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους χάκερ να «ρίξουν» τους διακομιστές (severs) και να κλέψουν τεράστιους όγκους προσωπικών δεδομένων. Ονόματα, διευθύνσεις, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί πιστωτικών καρτών κλπ. υποκλάπηκαν στην παραβίαση.

Κλείσιμο
Η παραβίαση των δεδομένων επηρέασε επίσης τους Βρετανούς και τους Καναδούς πολίτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Equifax Ρίτσαρντ Σμιθ αποχώρησε λίγο μετά το φιάσκο ασφαλείας, αλλά δεν διέφυγε της σφοδρής κριτικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης