Μακελειό στην Ταϊλάνδη: «Ήταν σαν ταινία με ζόμπι» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: «Ήταν σαν ταινία με ζόμπι» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Άνθρωποι που κατάφεραν να επιζήσουν από τον 34χρονο μακελάρη στρατιωτικό, παραμένοντας κρυμμένοι για αρκετές ώρες σε χώρους του εμπορικού κέντρου, περιγράφουν μια μέρα μετά τις εμπειρίες τους στο AFP - Δείτε βίντεο από τη στιγμή εκτέλεσης του δράστη

tailandi_krymenoi
Στιγμές τρόμου και αγωνίας έζησαν το απόγευμα του Σαββάτου δεκάδες επισκέπτες του εμπορικού κέντρου στην πόλη Κόρατ της Ταϊλάνδης, στο οποίο εισέβαλε αφιονισμένος ο 34χρονος στρατιωτικός και πυροβολούσε αδιακρίτως επειδή... δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε συζητήσεις για την αγοραπωλησία εκτάσεων γης!

Άνθρωποι κατάφεραν να επιζήσουν, παραμένοντας κρυμμένοι για αρκετές ώρες,. περιγράφουν μια μέρα μετά τις εμπειρίες τους στο AFP.



«Ήταν σαν ένα όνειρο... Είμαι ευγνώμων που παραμένω ζωντανή» ανέφερε η 48χρονη Sottiyanee Unchalee, η οποία ξέφυγε από τα πυρά του δράστη, καθώς βρήκε κρυψώνα μέσα στην τουαλέτα ενός γυμναστηρίου του εμπορικού κέντρου, όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. Από την πλευρά του, ο καθηγητής από τις Φιλιππίνες Aldrin Baliquing τόνισε πως μπήκε σε μια αποθήκη για το προσωπικό όπου παρέμεινε «για έξι εξαντλητικές ώρες... Είμαι σοκαρισμένος».

Προηγουμένως, πολύς κόσμος είχε καταφέρει να απομακρυνθεί από το mall με τη βοήθεια των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων. «Ήταν σαν μια ταινία με ζόμπι. Άνθρωποι πηδούσαν πάνω στις μηχανές τους και έτρεχαν προς κάθε κατεύθυνση» σχολίασε ο 33χρονος Chanatip Somsakul, που κατάφερε να διαφύγει μαζί με τη γυναίκα του και την τριών ετών κόρη του.

Κλείσιμο
Αρκετές ώρες μετά, ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών δυνάμεων κι ενώ είχε προλάβει να σκοτώσει 26 ανθρώπους και να τραυματίσει περισσότερους από 50.

Στο ακόλουθο βίντεο ακούγονται οι πυροβολισμοί τη στιγμή της εκτέλεσης του δράστη



Η παρακάτω σκηνή έχει καταγραφεί μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης...


«Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό εξελίσσεται στην Ταϊλάνδη και μας προκάλεσε αρκετά προβλήματα» ανέφερε ο υπυοργός ψηφιακής οικονομίας της χώρας, Buddhipongse Punnakanta, με αφορμή τη χρήση των social μέσων για αρκετή ώρα από την πλευρά του δράστη, ώστε να καταγράψει τις δράσεις του.

Για τον σκοπό αυτό, εξάλλου, εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε πως «όλοι οι λογαριασμοί που σχετίζονται με τον εκτελεστή έχουν μετακινηθεί και θα κάνουμε όσα χρειάζονται για να αφαιρέσουμε περιεχόμενο βίας που σχετίζεται με αυτό το περιστατικό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης