Ο Σκωτσέζος υπουργός Οικονομικών έστελνε μηνύματα σε ανήλικο

Ο Σκωτσέζος υπουργός Οικονομικών έστελνε μηνύματα σε ανήλικο

Ο 42χρονος Ντέρεκ Μακέι  ζήτησε συγγνώμη χαρακτηρίζοντας ανόητη τη συμπεριφορά του

skoto1
O υπουργός Οικονομικών της Σκωτίας Ντέρεκ Μακέι παραιτήθηκε έπειτα από το δημοσίευμα εφημερίδας ότι είχε στείλει εκατοντάδες μηνύματα σε ένα 16χρονο αγόρι.

Ο 42χρονος Μακέι ζήτησε συγγνώμη χαρακτηρίζοντας ανόητη τη συμπεριφορά του.

"Συμπεριφέρθηκα ανόητα και λυπάμαι ειλικρινά. Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη προς το εμπλεκόμενο πρόσωπο και την οικογένειά του. Ήταν μεγάλη μου τιμή ότι υπηρέτησα στην κυβέρνηση και λυπάμαι που απογοήτευσα τους συναδέλφους μου και τους υποστηρικτές μου", ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Η εφημερίδα Sun έγραψε ότι ο Μακέι, ο οποίος θεωρούνταν πιθανός μελλοντικός ηγέτης της Σκωτίας, είχε στείλει στο αγόρι 270 μηνύματα στο Instagram, μέσα σε μια περίοδο έξι μηνών, λέγοντάς του ότι είναι "χαριτωμένο" και προσκαλώντας το σε δείπνο.

Ο Μακέι επρόκειτο σήμερα να καταθέσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της κυβέρνησης της Σκωτίας, όταν δημοσιεύτηκε η είδηση στο πρωτοσέλιδο της σκωτσέζικης έκδοσης της Sun.

Όπως είπε ο ίδιος, μίλησε με την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον και παραιτήθηκε χθες το βράδυ.

Κλείσιμο
Η ίδια η Στέρτζον δήλωσε ότι η συμπεριφορά του Μακέι "δεν ικανοποιούσε τα απαιτούμενα πρότυπα" και ότι τον προϋπολογισμό θα τον καταθέσει τελικώς η υπουργός που είναι αρμόδια για τα δημόσια οικονομικά Κέιτ Φορμπς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης