Δίκη Γουάινσταϊν: Η επιστροφή της μάρτυρα-κλειδί στο δικαστήριο και οι γυμνές φωτογραφίες του πρώην παραγωγού

Δίκη Γουάινσταϊν: Η επιστροφή της μάρτυρα-κλειδί στο δικαστήριο και οι γυμνές φωτογραφίες του πρώην παραγωγού

«Ξέρω ότι η σχέση μας ήταν περίπλοκη και δύσκολη, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι με βίασε» είπε μεταξύ άλλων η 34χρονη, η οποία ξέσπασε εχθές σε λυγμούς στη δικαστική αίθουσα - Ερωτηθείσα πόσες φορές είχαν συναινετικό σεξ με τον πρώην παραγωγό, είπε ότι θυμάται μόνο τους βιασμούς

harvey
Μια ημέρα αφότου ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από τη συνήγορο υπεράσπισης του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, η Τζέσικα Μαν, μάρτυρας-κλειδί στην δίκη κατά του πρώην παραγωγού, επέστρεψε στο δικαστήριο για να υπομείνει ακόμα μία ημέρα ερωτήσεων που εστίαζαν στην περίπλοκη φύση της σχέσης τους.

Σύμφωνα με το Associated Press, η 34χρονη κατέθεσε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, με τη νομική ομάδα του Γουάινσταϊν να συνεχίζει την επίμονη ανάκριση σχετικά με τα φιλικά email που η πρώην ηθοποιός είχε στείλει στον άνδρα που η ίδια ισχυρίζεται ότι τη βίασε δύο φορές το 2013. Στο δικαστήριο οι δικηγόροι του πρώην παραγωγού «έπαιξαν» μάλιστα και μια ηχογράφηση την οποία είχε κάνει η ίδια η 34χρονη το 2014, όπου ακούγεται να λέει ότι ο Γουάινσταϊν «προσπάθησε να ξεπεράσει κάποια όρια στη ζωή της, αλλά η ίδια δεν του το επέτρεψε».

Οι δικηγόροι του κατηγορουμένου προσπάθησαν να αποδείξουν ότι η σχέση της 34χρονη με τον εντολέα τους ήταν καθαρά συναινετική, και ότι η μάρτυς αποτελεί μια χειριστική προσωπικότητα, που υπέμενε εκούσια τις σεξουαλικές επαφές με τον 67χρονο σήμερα άνδρα προκειμένου να επωφελείται από τη γνωριμία τους.

«Ξέρω το ιστορικό της σχέσης μου μαζί του. Ξέρω ότι ήταν περίπλοκη και δύσκολη. Αυτό δεν αλλάζει όμως το γεγονός ότι με βίασε», απάντησε η ίδια στους ισχυρισμούς της νομικής ομάδας του φερόμενου βιαστή της.

mann-1


Κλείσιμο
Ερωτηθείσα από την δικηγόρο του Γουάινσταϊν, την Ντόνα Ροτούνο, πόσες φορές είχε συναινετική σεξουαλική επαφή με τον Γουάινσταϊν, η γυναίκα απάντησε: «Οι μόνες σεξουαλικές επαφές που θυμάμαι ήταν τις φορές που με βίασε». «Θέλω να ξέρετε ότι αυτός ο άνδρας είναι ο βιαστής μου», είπε η μάρτυρας, απευθυνόμενη στους ενόρκους.

Σύμφωνα με το Associated Press, ένας από τους λόγους που η ομάδα υπεράσπισης εστίασε τόσο πολύ στη συγκεκριμένη γυναίκα είναι το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί της περί βιασμού από τον 67χρονο το 2013 αποτελούν τη βάση για μερικές από τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Γουάινσταϊν.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές η 34χρονη είχε ξεσπάσει σε λυγμούς στο δικαστήριο, όταν η ομάδα υπεράσπισης της ζήτησε να διαβάσει ένα email που είχε στείλει στον φίλο της το 2014. Σε αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα η μάρτυρας περιέγραφε τη σχέση της με τον Γουάινσταϊν και αποκάλυπτε ότι είχε κακοποιηθεί από κάποιο άλλο πρόσωπο στο παρελθόν. Λόγω της συναισθηματικής της φόρτισης και της αδύναμιας της να συγκρατήσει τα κλάματά της, ο δικαστής διέταξε την διακοπή της δίκης.

Παρόλο που δεκάδες γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση, η συγκεκριμένη δίκη στη Νέα Υόρκη αφορά τις καταγγελίες δύο ατόμων: Της Τζέσικα Μαν και της πρώην βοηθού παραγωγού Μίμι Χαλέγι, που ισχυρίζεται ότι ο 67χρονος την εξανάγκασε σε στοματικό σεξ το 2006.

Εχθές, Τρίτη, ο ένορκοι κλήθηκαν να εξετάσουν μια σειρά από γυμνές φωτογραφίες του Γουάινσταϊν, που είχαν τραβηχθεί με εντολή της Εισαγγελίας μερικές εβδομάδες μετά τη σύλληψη του πρώην παραγωγού. Οι γυμνές φωτογραφίες του παραγωγού παρουσιάστηκαν στο σώμα των ενόρκων σε σύνδεση με την μαρτυρία της Μαν, που αποκάλυπτε ότι τα γεννητικά όργανα του 67χρονου είναι παραμορφωμένα και έχουν, σύμφωνα πάντα με δική της εκτίμηση, ανδρικά και γυναικεία χαρακτηριστικά.

Μία ακόμα αξιοσημείωτη μαρτυρία από τη χθεσινή ημέρα στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ήταν εκείνη μιας ηθοποιού, που κατέθεσε ότι είχε δεχθεί πιέσεις να κάνει τρίο με τον Γουάινσταϊν και την 34χρονη μάρτυρα κατηγορίας. Η Εμανουέλα Ποστατσίνι κατέθεσε συγκεκριμένα ότι, τον Φεβρουάριο του 2013, ο παραγωγός της ζήτησε να τον συναντήσει, μαζί με την καταγγέλλουσα, σε ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες, όπου προσπάθησε να πείσει τις δύο γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η 34χρονη Μαν πήγε στο μπάνιο, «κάθισε στο πάτωμα σε εμβρυική στάση και άρχισε να κλαίει». Όπως τόνισε η μάρτυρας, αν και η ίδια δεν αισθάνθηκε εξαναγκασμένη να κάνει κάτι, «υπήρχε κλίμα πίεσης» σε αυτή τη συνάντηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης