Γαλλία: Αθωώθηκε ο αρχιεπίσκοπος της Λιόν που είχε κατηγορηθεί για «συγκάλυψη» σε σκάνδαλο παιδεραστίας

Γαλλία: Αθωώθηκε ο αρχιεπίσκοπος της Λιόν που είχε κατηγορηθεί για «συγκάλυψη» σε σκάνδαλο παιδεραστίας

Ο καρδινάλιος Φιλίπ Μπαρμπαρέν είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης έξι μηνών τον περασμένο Μάρτιο, επειδή δεν είχε αναφέρει ότι ένας ιερέας στη μητρόπολή του, φερόταν να είχε κακοποιήσει σεξουαλικά αρκετά νεαρά αγόρια - Δικαιώθηκε σε δεύτερο βαθμό

barbarib
Στην ανάκληση της ποινής που είχε επιβληθεί πρωτόδικα σε έναν Γάλλο καρδινάλιο, ο οποίος κατηγορούνταν για συγκάλυψη σε σκάνδαλο παιδεραστίας εντός των κόλπων της γαλλικής καθολικής εκκλησίας, προχώρησαν την Πέμπτη οι Γάλλοι εφέτες δικαστές.

Ο καρδινάλιος Φιλίπ Μπαρμπαρέν, αρχιεπίσκοπος της Λιόν, είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης έξι μηνών τον περασμένο Μάρτιο, επειδή δεν είχε αναφέρει ότι ένας ιερέας στη μητρόπολή του, φερόταν να είχε κακοποιήσει σεξουαλικά αρκετά νεαρά αγόρια, στις δεκαετίες του '80 και του '90.

Συγκεκριμένα, είχε κριθεί ένοχος για διπλή «παράβλεψη», να αναφέρει στις αρχές τον Μπερνάρ Πρεϊνά, αρχικά το 2010 κι ενώ ο ιερέας είχε ομολογήσει στον καρδινάλιο ότι είχε ιστορικό κακοποίησης και στη συνέχεια το 2014, όταν ένα από τα υποτιθέμενα θύματα του Πρεϊνά αποκάλυψε στον Μπαρμπαρέν ότι είχε υποστεί κακοποίηση .

Ο Πρεϊνά, που έχει ομολογήσει τις πράξεις του, αναμένει να μάθει τη δικαστική απόφαση στις 16 Μαρτίου.

Ο 69χρονος Μπαρμπαρέν είχε αρνηθεί τις σε βάρος του κατηγορίες, αλλά παρ' όλα αυτά προσέφερε την παραίτησή του στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος την είχε απορρίψει μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή του.

Ο καρδινάλιος, ο οποίος έχει αποχωρήσει από τα καθήκοντά του, είναι ο ανώτατος Γάλλος ιερέας που έχει συλληφθεί στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου σκανδάλου παιδεραστίας, στο οποίο εμπλέκονται μέλη του κλήρου από την Αργεντινή μέχρι την Αυστραλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης