Λωρίδα της Γάζας: Ρουκέτα κατά των Ισραηλινών - Απάντηση στα σχέδια Τραμπ-Νετανιάχου

Λωρίδα της Γάζας: Ρουκέτα κατά των Ισραηλινών - Απάντηση στα σχέδια Τραμπ-Νετανιάχου

Μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Γάζα - Το Ισραήλ προχωρά στο επόμενο βήμα και ενισχύει τον στρατό στη Δυτική Όχθη

Gaza-1021x580
Απάντηση στο σχέδιο των ΗΠΑ έφτασε με την εκτόξευση ρουκέτας, από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ανησυχητικό σκηνικό ανάφλεξης παρατηρείται στη Μέση Ανατολή, μετά την παρουσίαση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο δίνει τη δικαιοδοσία στο Ισραήλ να προχωρήσει στην προσάρτηση κατεχόμενων εδαφών, γεγονός που πυροδοτεί την έκρηξη των Παλαιστινίων.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές αναζωπυρώνονται, μετά την ανακοίνωση του Μπένταζμιν Νετανιάχου για ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της χώρας του σε Δυτική Όχθη και Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου σχεδιάζει να ασκήσει ισραηλινή κυριαρχία όχι μόνο σε εποικισμούς της Δυτικής Όχθης αλλά και σε Κοιλάδα του Ιορδάνη και Νεκρά θάλασσα.

Την ίδια στιγμή, με αγωνία αναμένεται η απάντηση της Παλαιστίνης.

Ορισμένοι αναλυτές διατείνοναι ότι η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, που ασκεί έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας, δεν θα εμπλακεί σε τέταρτο πόλεμο με το Ισραήλ, όμως ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δεν άργησε να εκδηλώσει την ενόχλησή του στα σχέδια Τελ Αβίβ και Ουάσινγκτον ξεκαθαρίζοντας ότι η Ιερουσαλήμ δεν πωλείται.

Κλείσιμο
Το γεγονός ότι ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Γάζα προς το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ενισχύει την άποψη ότι η Παλαιστίνη δεν θα μείνει με στατρωμένα τα χέρια.

«Πριν λίγα λεπτά μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προς ισραηλινό έδαφος», ανέφερε, συγκεκριμένα, ο στρατός, ενώ διχασμένη εμφανίζεται η διεθνής κοινότητα στο σχέδιο Τραμπ για τη δημιουργία δύο κρατών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης