Περσικός Κόλπος: Πυρκαγιά σε παναμέζικο δεξαμενόπλοιο - Διασώθηκε το πλήρωμα

Περσικός Κόλπος: Πυρκαγιά σε παναμέζικο δεξαμενόπλοιο - Διασώθηκε το πλήρωμα

Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Το δεξαμενόπλοιο δεν μετέφερε πετρέλαιο - Δείτε βίντεο

Καταγραφη29
Το πλήρωμα ενός παναμέζικου δεξαμενόπλοιου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο κατάστρωμα, διασώθηκε αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε στον Περσικό Κόλπου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επικαλούμενο μια ανακοίνωση της κρατικής αρχής χερσαίων και θαλάσσιων μεταφορών (FTA).

Ένας αξιωματούχος στο εθνικό συμβούλιο μέσων ενημέρωσης, επικαλούμενος τη FTA δήλωσε λίγο νωρίτερα πως οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων «εργάζονται για να κατασβήσουν μια πυρκαγιά που ξέσπασε πάνω σε ένα δεξαμενόπλοιο, 21 ναυτικά μίλια από την ακτή της Σάρτζα, αφού έλαβαν ένα σήμα κινδύνου. Μια προσήκουσα έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με τη FTA, το δεξαμενόπλοιο δεν μετέφερε πετρέλαιο και οι αρχικές ενδείξεις υποδεικνύουν πως η πυρκαγιά προκλήθηκε έπειτα από ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

Ο οργανισμός Maritime Trade Operations (UKMTO), που ανήκει στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό και συντονίζει την κίνηση των πλοίων στον Κόλπο, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι έλαβε αναφορές για ένα πλοίο στο οποίο έχει ξεσπάσει φωτιά βορειοδυτικά της Σάρτζα.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης