Κοροναϊός: Πανικός στις ΗΠΑ για τον ιό - Ταξιδιωτική οδηγία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Κοροναϊός: Πανικός στις ΗΠΑ για τον ιό - Ταξιδιωτική οδηγία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι πολίτες διακατέχονται από πανικό και φόβο ότι θα νοσήσουν και για τον λόγο αυτό καταφεύγουν άρον άρον στα φαρμακεία για να προμηθευτούν χειρουργικές μάσκες

b416a9a3a8664f36ab0f2116d281728c_18
Την ώρα που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συστήνει στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια προς την Κίνα εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης του κοροναϊού στην ασιατική ήπειρο, οι υγειονομικές αρχές εξετάζουν άλλα 110 πιθανά κρούσματα ενώ τα φαρμακεία σε πολλές αμερικανικές πολιτείες έχουν ξεμείνει από χειρουργικές μάσκες.

Οι νεκροί από τον νέο ιό εντοπίζονται μόνο στην κινεζική επικράτεια είναι πάνω από από 110 ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις τέσσερις χιλιάδες.

Όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι πολίτες διακατέχονται από πανικό και φόβο ότι θα νοσήσουν και για το λόγο αυτό καταφεύγουν άρον άρον στα φαρμακεία για να προμηθευτούν χειρουργικές μάσκες.

Μάλιστα, στα φαρμακεία της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες και της Ουάσινγκτον η ζήτηση ξεπέρασε την προσφορά με αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ράφια.

O φόβος προκαλεί άγχος στους πολίτες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC με τα φαρμακεία αλλά και τα online καταστήματα να ζητούν ενισχύσεις.

«Αμέσως παρήγγειλα online ένα κουτί με μάσκες αφότου άκουσα για τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ», δηλώνει φοιτητής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, η χρήση χειρουργική μάσκας δεν είναι 100% αποτελεσματική, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

«Ναι μεν δρα προληπτικά αλλά δεν σημαίνει ότι όποιος την φοράει δεν κινδυνεύει να νοσήσει», επισημαίνει στον ιστότοπο Business Insider ο Έρικ Τόνερ, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τζον Χόπκινς.

H εστία του ιού εντοπίζεται στην επαρχία Ουχάν της Κίνας με τις αρχές να έχουν βάλει σε καραντίνα τουλάχιστον 60 εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να προσφέρει στην Κίνα όποια βοήθεια χρειαστούν οι αρχές για να καταπολεμήσουν τον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εξωτερικών στις ΗΠΑ προειδοποίησε πριν από λίγες ώρες τους Αμερικανούς υπηκόους να επανεξετάσουν ενδεχόμενο ταξίδι τους στην Κίνα και ιδιαιτέρως στην επαρχία Χουμπέι, επικέντρου του νέου κοροναϊού.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ήδη διατάξει την αποχώρηση όλου του μη αναγκαίου αμερικανικού προσωπικού και μελών των οικογενειών τους από την επαρχία, σημειώνοντας πως η «αμερικανική κυβέρνηση έχει περιορισμένη δυνατότητα να παράσχει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» στους πολίτες της εκεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης