Λίβανος: Επεισόδια στις διαδηλώσεις - Εμπόδισαν τους βουλευτές να φτάσουν στο Κοινοβούλιο

Λίβανος: Επεισόδια στις διαδηλώσεις - Εμπόδισαν τους βουλευτές να φτάσουν στο Κοινοβούλιο

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μεταλλικά κάγκελα εναντίον της αστυνομίας

22188451
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές προσπάθησαν σήμερα να κλείσουν τους δρόμους που οδηγούν στο κοινοβούλιο του Λιβάνου, ώστε να εμποδίσουν τους βουλευτές να φτάσουν στο κτήριο όπου θα συζητήσουν τον προϋπολογισμό του 2020, ενώ πέταξαν πέτρες και μεταλλικά κάγκελα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Χασάν Ντίαμπ, τον οποίο στηρίζει η Χεζμπολάχ αλλά και ο πρόεδρος Μισέλ Αούν, σχημάτισε νέα κυβέρνηση αποτελούμενη από 20 μέλη.

«Δεν δεχόμαστε αυτή την κυβέρνηση και δεν μας εκπροσωπεί», δήλωσε ένας διαδηλωτής.

Ο Λίβανος συγκλονίζεται από διαδηλώσεις από τις 17 Οκτωβρίου εξαιτίας των οποίων αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Σάαντ αλ Χαρίρι.

Lebanon protests: Clashes in Beirut after 100th day of protests


Κλείσιμο
Οι διαδηλωτές κατηγορούν την πολιτική ελίτ ότι εξακολουθεί να αγνοεί τα αιτήματά τους, στα οποία περιλαμβάνεται ο σχηματισμός ανεξάρτητης κυβέρνησης και η καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μεγάλοι τοίχοι από τσιμέντο ανεγέρθηκαν κοντά στις εισόδους του κοινοβουλίου αλλά και στους δρόμους που οδηγούν στο κυβερνητικό μέγαρο όπου βρίσκεται το γραφείο του πρωθυπουργού.
22188432

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Star, το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που καταρτίστηκε από την κυβέρνηση Χαρίρι όμως πλέον έχει αναθεωρηθεί, προβλέπει «έλλειμμα που θα φτάνει το 7% του ΑΕΠ, πολύ μεγαλύτερο από το 0,6% που σχεδιαζόταν αρχικά».

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε μιλώντας στο Reuters την Παρασκευή ο Ιμπραήμ Κανάαν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού η οποία προχώρησε στις αλλαγές.

22188350
22187034
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης