Κοροναϊός: Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στο Πεκίνο

Κοροναϊός: Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στο Πεκίνο

Στην κινεζική πρωτεύουσα έχει μεταβεί  ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους για να ενημερωθεί για τια τελευταίες εξελίξεις - 81 νεκροί και 2.750 τα κρούσματα  

koronaios
Στο Πεκίνο μετέβη εσπευσμένα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, προκειμένου να συναντηθεί με τους αξιωματούχους και τους ειδικούς που ασχολούνται με τον κοροναϊό 2019-nCoV.

«Οι συνάδελφοί μου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και εγώ θα θέλαμε να μάθουμε τις τελευταίες εξελίξεις και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τη Κίνα, παρέχοντας περαιτέρω προστασία για την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος αυτού», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γκεμπρεγιέσους.

Ο διεθνής οργανισμός έκανε επίσης γνωστό ότι οι εκδότες μεγάλων επιστημονικών περιοδικών συμφώνησαν να μοιράζονται με τον οργανισμό τυχόν εργασίες που θα τους υποβληθούν για τον νέο κοροναϊό, προτού να δημοσιευθούν και με τη συγκατάθεση των συντακτών τους.

Σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι πιθανότητες μόλυνσης κατά τη διάρκεια της πιο πολυσύχναστης ταξιδιωτικής περιόδου της Κίνας, οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το τέλος των εορταστικών εορτών της σεζόν θα μετατεθεί τουλάχιστον μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

Πολλές από τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής της Κίνας δήλωσαν επίσης ότι θα κλείσουν προσωρινά τα καταστήματά τους.

Μέχρι στιγμής, οι νεκροί ανέρχονται σε 81, πάνω από 2.750 υπολογίζονται τα κρούσματα κυρίως στην κινεζική επικράτεια.

Κλείσιμο
Οι αρχές στην Ταϊλάνδη έχουν εντοπίσει οκτώ κρούσματα όπως και το Χονγκ Κονγκ.
Κρούσματα επίσης έχουν αναφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, την Ταϊβάν, το Μακάο, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, την Μαλαισία, τον Καναδά και το Νεπάλ.

Επιπλέον, οι αρχές στη Γαλλία και τη Νότιο Κορέα έχουν εντοπίσει από τρία κρούσματα η καθεμία και το Βιετνάμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης