Η Μέρκελ ζητά την έναρξη συνομιλιών με Σκόπια και Αλβανία για την ένταξή τους στην ΕΕ

Η Μέρκελ ζητά την έναρξη συνομιλιών με Σκόπια και Αλβανία για την ένταξή τους στην ΕΕ

Η Μέρκελ θα πιέσει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάρτιο για να αρχίσουν ενταξιακές συνομιλίες με τα Τίρανα και τα Σκόπια

mer12
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως θα πιέσει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο, για να αρχίσουν ενταξιακές συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Η Καγκελάριος είχε απαντήσει αρνητικά, το καλοκαίρι, στην επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες.

Η Βόρεια Μακεδονία έχει ξεκινήσει την πορεία ένταξής της στο ΝΑΤΟ, καθώς οι ΗΠΑ έχουν επίσημα επικυρώσει το πρωτόκολλο προσχώρησής της.

Η χώρα προσπαθεί επίσης να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έχει ήδη ξεπεράσει ένα από τα βασικά εμπόδια με την επίλυση του ονόματός της.

«Πάνω απ' όλα, θέλουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου για να αρχίσουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και με τη Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με την Καγκελάριο, «και οι δύο χώρες έχουν επιτύχει πολλά» και ως εκ τούτου το Βερολίνο θα υποστηρίξει την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τώρα θα εργασθούμε σκληρά για να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα τον Μάρτιο», δήλωσε η Μέρκελ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης