Βόρεια Κορέα: Η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν «επανεμφανίστηκε» μετά από 6 χρόνια μυστηριώδους απουσίας

Βόρεια Κορέα: Η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν «επανεμφανίστηκε» μετά από 6 χρόνια μυστηριώδους απουσίας

Κάποιοι τη θεωρούσαν ακόμα και νεκρή, αφου δεν είχε εμφανιστεί δημόσια από την εκτέλεση του άνδρα της για προδοσία το 2013

korea
Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια εμφανίστηκε δημόσια στη Βόρεια Κορέα η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία είχε «χαθεί από προσώπου γης» μετά την εκτέλεση του συζύγου της το 2013.

Σύμφωνα με το BBC η Κιμ Κιονγκ-χουι, κόρη του ιδρυτή της χώρας Κιμ Ιλ-σονγκ και αδελφή του πρώην ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Τζονγκ-ιλ, δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση από τότε που ο σύζυγός της Τσανγκ Σονγκ-θάεκ εκτελέστηκε από τον ανιψιό της για «πράξεις προδοσίας», το 2013

Την Κυριακή όμως, κρατικά ΜΜΕ δημοσίευσαν μια φωτογραφία που τη δείχνει να απολαμβάνει του εορτασμούς για το νέο έτος, και μάλιστα καθισμένη κοντά στον ανιψιό της.

Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας, KCNA, η Κιμ Κιονγκ-χουι εμφανίζεται να κάθεται κοντά στον Κιμ Γιονγκ Ουν και τη σύζυγό του σε ένα θέατρο γεμάτο κόσμο στην Πιονγκγιάνγκ. Το όνομά της συμπεριλαμβανοταν εξάλλου στη λίστα των επίσημων προσώπων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ο Όλιβερ Χόθαμ, συντάκτης στο site ΝΚ News που καλύπτει τις εξελίξεις στο απομονωμένο κράτος, χαρακτήρισε την επανεμφάνιση της θείας του Κιμ Γιονγκ Ουν «έκπληξη». «Πολλοί από τους ανθρώπους που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα πίστευαν ότι η Κιμ Γιονγκ-χου είχε εξοριστεί μετά τον θάνατο του συζύγου της, ή ακόμα και ότι ήταν νεκρή», είπε ο Χόθαμ στο Reuters. Το γεγονός ότι στη φωτογραφία εμφανίζεται να κάθεται κοντά στον Κιμ Γιονγκ Ουν υποδηλώνει, κατά τον ίδιο, ότι έχει διατηρήσει σημαντική επιρροή, πιθανόν ως σύμβουλος του ανιψιού της.

«Αποτελεί ακόμα μια υπενθύμιση για το πόσο αλλόκοτη και σκληρή είναι η πραγματικότητα στη Βόρεια Κορέα. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθεται δίπλα στον άνθρωπο που διέταξε να εκτελεστεί ο άνδρας της», προσθέτει ο Χόθαμ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το BBC, η Κιμ Κιονγκ-χουί και ο σύζυγός της Τσανγκ Σονγκ-θάεκ είχαν αρκετή επιρροή όταν ο ανιψιός τους πήρε την εξουσία στη Βόρεια Κορέα, πριν από περίπου μια δεκαετία. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαδέχθηκε τον πατέρα του ως ηγέτης το 2011 και εκείνη την περίοδο πιστευόταν ότι ο θείος του ήταν ένας από τους μέντορες του νέου ηγέτη, που τον βοηθούσε να προσαρμοστεί στα νέα του καθήκοντα.

Δύο χρόνια αργότερα όμως, ο Τσανγκ Σονγκ-θάεκ συνελήφθη κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης με δραματικό τρόπο. Επίσημες ανακοινώσεις ανέφεραν ότι ομολόγησε ότι συνομωτούσε εις βάρος του Κιμ Γιονγκ Ουν, με στόχο να τον ανατρέψει, και ότι εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Γνώστες της κατάστασης στη Βόρεια Κορέα πιστεύουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να θεωρούσε τον θείο του απειλή για την εξουσία του, και έτσι αποφάσισε απλά να τον βγάλει από τη μέση.

Πηγή: BBC
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης