Κοροναϊός: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των επιβατών της τελευταίας πτήσης από την Ουχάν

Κοροναϊός: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των επιβατών της τελευταίας πτήσης από την Ουχάν

Τι είπε ο Γάλλος Φιλίπ Ντοζέρ, ένας από τους επιβάτες της πτήσης AF139 της Air France

china_france
Εικόνες από χολιγουντιανό σενάριο καταστροφής του κόσμου από άγνωστο ιό ζουν οι κάτοικοι μεγάλων περιοχών στην Κίνα, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας από τον νέο κοροναϊό της οικογένειας SARS, ο οποίος προκαλεί θανατηφόρα πνευμονία.

Ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, ενώ συγκλονιστικές ήταν οι περιγραφές των επιβατών της τελευταίας πτήσης που απογειώθηκε από την πόλη Ουχάν, πριν ενεργοποιηθεί η καραντίνα από τις κινεζικές αρχές.

Κατά την έξοδό τους, όλοι φορούσαν μάσκες. Κάποιοι μίλησαν για ελλιπή μέτρα, όπως ο Γάλλος Φιλίπ Ντοζέρ, ο οποίος δήλωσε πως «θα μπορούσα να έχω επιβιβαστεί με 40 πυρετό!». Η πτήση AF139 της Air France, που προσγειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, ήταν εκείνη που μετέφερε τους τελευταίους που... απέδρασαν από την πόλη Ουχάρ, στην οποία εικάζεται πως ξεκίνησε η διασπορά του νέου κοροναϊού. Αυτό που έκανε εντύπωση στον Γάλλο, που διέμενε τους τελευταίους έξι μήνες στην κινεζική πόλη, ήταν οι ελάχιστοι έλεγχοι των κινεζικών αρχών στους επιβάτες του αεροπλάνου.

«Όλοι οι φίλοι μας έμειναν εκεί. Όλοι φορούν μάσκα. Εμείς είχαμε κλείσει εισιτήρια εδώ και πολύ καιρό, για να κάνουμε διακοπές με την ευκαιρία του κινεζικού Νέου Έτους», είπε ο κ. Ντοζέρ, προσθέτοντας: «Περίπου μισή ώρα αργότερα, τέθηκε σε ισχύ η καραντίνα. Οι στρατιώτες εμφανίστηκαν λίγο πριν φτάσουμε στο αεροπλάνο μας. Σήμερα το πρωί έμαθα ότι η πόλη έχει κλείσει», είπε.

Αποκάλυψε, μάλιστα, και φαινόμενα αισχροκέρδιας, καθώς οι τιμές στα καταστήματα τροφίμων και φαρμάκων τριπλασιάστηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης