Υποστηρικτές του Χαφτάρ: Άκυρη η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

Υποστηρικτές του Χαφτάρ: Άκυρη η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

Σύμφωνα με γνωμάτευση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της γερμανικής Βουλής, το μνημόνιο παραβιάζει τη Σύμβαση του Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης

8b25e8f1322a1445b08c58f294256138
Σε ένα σκηνικό ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και στην κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, με τις εκατέρωθεν απειλές να θέτουν σε κίνδυνο το αποτέλεσμα της Διάσκεψης στο Βερολίνο για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, η οργάνωση M. LNA, που πρόσκειται στον Χαφτάρ, ανάρτησε ότι είναι άκυρα τα μνημόνια Τουρκίας - Λιβύης. 


Η ανάρτηση φτάνει ύστερα από τη γνωμάτευση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της γερμανικής Βουλής, σύμφωνα με την οποία εγείρονται αμφιβολίες για το κατά πόσο το μνημόνιο, περί καθορισμού θαλάσσιων ζωνών, μπορεί να τεθεί σε ισχύ με βάση το διεθνές δίκαιο.

Σε προηγούμενη ανάρτησή της, η οργάνωση M. LNA αναφέρθηκε στο βέτο που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με το οποίο γίνεται σαφές ότι η Ελλάδα ζητά την ακρύρωση του μνημονίου Άγκυρας - Τρίπολης για τις θαλάσσιες ζώνες.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης