Ιμάμογλου: O τουρκικός λαός θέλει αλλαγή

Ιμάμογλου: O τουρκικός λαός θέλει αλλαγή

Το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος πρόεδρος το άφησε ανοιχτό - «Ο επόμενος πρόεδρος δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί στο παλάτι που κατασκεύασε ο Ερντογάν», τόνισε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης 

20928015
«Ο τουρκικός λαός θέλει αλλαγή», το μήνυμα του Εκρέμ Ιμάμογλου ο οποίος ανήκει στο αντιπολιτευόμενο κόμμα των Ρεπουμπλικανών και κέρδισε τις τοπικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη προσφέροντας πικρή ήττα στον Ταγίπ Ερντογάν.

Στο γερμανικό περιοδικό Stern, μια ανάσα πριν από τη συνάντηση του Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ, την Παρασκευή, εστίασε  στη φιλοευρωπαϊκή πορεία στην οποία επιθυμεί να βηματίσει η χώρα του. 

Τάχθηκε, με τη συνέντευξή του, υπέρ μιας καλύτερης σχέσης μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας:

«Η Τουρκία και η Γερμανία πρέπει να πορευτούν έναν κοινό δρόμο. Ότι συμβαίνει στην Ευρώπη επηρεάζει την Τουρκία και αντίστροφα. Αλληλοσυνδεόμαστε».

Κατά την άποψή του, η εκλογή του «ήταν ένα μήνυμα ότι ο τουρκικός λαός θέλει την αλλαγή. Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει στις επόμενες εκλογές. Θα το καταφέρουμε», τόνισε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

Το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος πρόεδρος το άφησε ανοιχτό.

Κλείσιμο
«Επικεντρώνομαι στα τρέχοντα καθήκοντά μου», είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου στο Stern. Ωστόσο, «ο επόμενος πρόεδρος δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί στο παλάτι που κατασκεύασε ο Ερντογάν. Το κτίριο χρειάζεται καλύτερη χρήση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης