Σκόπια: Από τον Σεπτέμβριο τα νέα διαβατήρια της «Βόρειας Μακεδονίας»

diavatiria_skopia

Η αντικατάσταση των υπαρχόντων διαβατηρίων - με την ένδειξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» - θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο σύνολό τους, έως το τέλος του 2024

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σκοπιανών εφημεριδών, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η έκδοση των νέων διαβατηρίων της χώρας με την ένδειξη «Βόρεια Μακεδονία», στο πλαίσιο όσων ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην υπογραφή συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία Veridos GmBH Berlin, που ειδικεύεται στην έκδοση νέων προσωπικών εγγράφων, με όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας.

Η αντικατάσταση των υπαρχόντων διαβατηρίων - με την ένδειξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» - θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο σύνολό τους, έως το τέλος του 2024, παρά τη δεκαετή ισχύ τους.

Έως τότε, όλα τα σημερινά διαβατήρια των Σκοπίων, «σφραγίζονται» με τη σημείωση: «Αυτό το διαβατήριο ανήκει στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Μιχαλης ΝΥ

Ελληναρες μου... Ακομα κι αυτοι εχουν 10ετη διαβατηρια...Εμεις πληρωνουμε καθε 5, γιατι ετσι...

Τσίπρα

Δεν ξεχνώ!!

Wagner

Ό,τι κ να κάνετε σκοπιανοί για μας θα είστε πάντα Monkey-donians!!!

ουφο Wagner

και επειδη εσεις ελληναρα μου ειστε το απολυτως τιποτα, κανενας δεν νοιαζετε για το τι λετε.

Ελληνας Δημοκρατικός Πολίτης

Τελικά, ο κύριος Τσίπρας, συνήργησε και βγάλανε τον Ηλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κάτι είναι και αυτό! Από το 1900, τότε ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ; ή μήπως από το 1900 ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Ο ..... "προδότης" ΤΣΙΠΡΑΣ ; Σημ: Αυτά από έναν Ελληνα. Ηλίου φαεινότερον ότι, όπως ο Τσίπρας πλήρωσε το τίμημα για τα λαϊκοσανά "έξω από τα Μνημόνια", κατ΄αναλογίαν και οι λογής ΜΗΚΟΥΛΗΔΕΣ θα πληρώσουν, και ΣΥΝΤΟΜΑ, τα λαϊκοσανά "όχι στη Μακεδονία των Σλάβων" και "κλείστε επιτέλους τα Σύνορα".

Λάθος κάνεις

Τον ήλιο της Βεργίνας τον είχαν βγάλει χρόνια νωρίτερα, δεν θυμάμαι μετά από ποιου πίεση ή ΝΔ ήταν ή ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Δεν το έκανε ο Τσίπρας. Αυτός αν μπορούσε θα τους τον χάριζε κιόλας. Δεν ξέρεις ότι στο Σύριζα μιλούσαν για το δικαίωμα των ΤαχαμουΜακεδόνων να λέγονται όπως θέλουν;

Teo

Μεγάλε διάβασε λίγο Ιστορία και μην τα μπερδεύεις στο μυαλό σου τόσο πολύ. Την περίοδο της Τουρκοκρατίας ο όρος Μακεδόνας ήταν καθαρά γεωγραφικός και μόνο : Έτσι Έλληνες, Βούλγαροι, Τούρκοι,Σέρβοι, Ρουμάνοι, Αλβανοί ακομα και Εβραίοι που διαβιούσαν στο χώρο της Μακεδονίας αποκαλούνταν Μακεδόνες ανεξάρτητα από την ιδιαίτερη εθνότητα στην οποία άνηκαν και τους ξεχώριζε από τους άλλους. Ήταν καθαρά γεωγραφικός και ουδέποτε εθνικός ο προσδιορισμός τους. Και εδώ ακριβώς είναι η διαφορά με τους Σκοπιανούς σήμερα οι οποίοι προσπαθούν να μονοπωλήσουν το όρο "Μακεδόνας" εθνολογικά και μόνο

Νηρέας

νότια Μακεδονία είμαστε εμείς ....!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης