Λίβανος: Θύελλα αντιδράσεων για την παρουσία του ΥΠΕΞ στο Νταβός

Λίβανος: Θύελλα αντιδράσεων για την παρουσία του ΥΠΕΞ στο Νταβός

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Γκιμπράν Μπασίλ καταγγέλλεται ιδιαίτερα από το κίνημα διαμαρτυριών στον Λίβανο - Ο Μπασίλ αντιπροσωπεύει την επιτομή της διαφθοράς αναφέρουν οι επικριτές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

EOvt4X0WoAAi2O0
Προγραμματισμένη παρέμβαση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός του υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου Γκιμπράν Μπασίλ, ο οποίος καταγγέλλεται ιδιαίτερα από το κίνημα διαμαρτυριών στον Λίβανο, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δύο αιτήσεις ακύρωσης της παρουσίας του άρχισαν να υπογράφονται στην ιστοσελίδα Change.org.

"Ο λαός του Λιβάνου δεν μπορεί και δεν θα δεχθεί ένας διεφθαρμένος υπουργός, αποτυχημένος και κυρίως αποβλημένος να μιλά στη διεθνή σκηνή", αναφέρεται σε μια από τις αιτήσεις.

"Ο Γκιμπράν Μπασίλ ήταν στο επίκεντρο όλων των σημαντικών και καταστροφικών αποφάσεων που οδήγησαν τη χώρα σε (πρωτοφανή) κρίση", επισημαίνεται στην αίτηση που έχει συγκεντρώσει ήδη περισσότερες από 13.000 υπογραφές.

Ο Μπασίλ, γαμπρός του προέδρου Μισέλ Αούν, αναμένεται να μετάσχει την Πέμπτη σε συζήτηση για το θέμα της "Επιστροφής από την αστάθεια στον αραβικό κόσμο" στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία.

Οι επικριτές του Μπασίλ βλέπουν στο πρόσωπό το σύμβολο μιας πολιτικής τάξης διψασμένης για εξουσία και υπεύθυνης για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Λιβανέζων.

Ο Λίβανος συγκλονίζεται από τις 17 Οκτωβρίου από πρωτόγνωρες διαδηλώσεις κατά της άρχουσας τάξης που κατηγορείται για διαφθορά και ανικανότητα με φόντο την οξεία οικονομική κρίση.

Κλείσιμο
Υπό την πίεση των διαδηλώσεων, η κυβέρνηση του Σάαντ Χαρίρι στην οποία μετείχε ο Μπασίλ παραιτήθηκε, όμως συνεχίζει να διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις.

Η παρέμβαση του Μπασίλ στο Νταβός προκάλεσε αγανάκτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Ο Μπασίλ αντιπροσωπεύει την επιτομή της διαφθοράς και του αριβισμού στον Λίβανο!", γράφει η Σούα Χάλαμπι, χρήστρια του Twitter.

Το Σαββατοκύριακο στη Βηρυτό ξέσπασαν συγκρούσεις πρωτοφανούς βίας μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης. Περισσότεροι από 540 άνθρωποι, διαδηλωτές αλλά και αστυνομικοί, τραυματίστηκαν σύμφωνα με τους απολογισμούς του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου και της υπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης