Οι ΗΠΑ τιμωρούν ξανά το Ιράν - Νέες κυρώσεις σε βάρος στρατηγού

Οι ΗΠΑ τιμωρούν ξανά το Ιράν - Νέες κυρώσεις σε βάρος στρατηγού

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Ιράν, Μπράιαν Χουκ, ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στον στρατηγό Χασάν Σαχβαρπούρ, ο οποίος κατηγορείται για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων του Νοεμβρίου στην πόλη Μασάχρ

ImgSrc
Οξύνεται η κόντρα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν. Νέες κυρώσεις επέβαλε η Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη και συγκεκριμένα σε βάρος Ιρανού στρατηγού.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Ιράν, Μπράιαν Χουκ ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στον στρατηγό Χασάν Σαχβαρπούρ, ο οποίος κατηγορείται για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων του Νοεμβρίου στην πόλη Μασάχρ.

Ο Χασάν Σαχβαρπούρ «επέβλεψε τη σφαγή 148 ανυπεράσπιστων Ιρανών στην περιοχή Μασάχρ», δήλωσε ο Χουκ.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ έλαβαν 88.000 μηνύματα αφού ζήτησαν από Ιρανούς διαδηλωτές να κοινοποιήσουν στην αμερικανική κυβέρνηση βίντεο, φωτογραφίες ή μαρτυρίες της καταστολής.

«Θα συνεχίσουμε να καθιστούμε υπόλογους τους αξιωματούχους του καθεστώτος για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», επισήμανε.

Ο Χουκ επιβεβαίωσε την στρατιωτική αποκλιμάκωση από την πλευρά της Ισλαμικής Δημοκρατίας μετά την κορύφωση των εντάσεων στις αρχές του μήνα που ακολούθησε την αμερικανική στρατιωτική επιδρομή που σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί.

Κλείσιμο
«Φαίνεται ότι έχουν υποχωρήσει», είπε. «Αλλά έχουμε ένα συνδυασμό μέγιστων οικονομικών πιέσεων και αποτρεπτικών μέτρων, χάρη στην αξιόπιστη απειλή της στρατιωτικής μας δύναμης σε περίπτωση επίθεσης».

Έπειτα από τις απειλές στις οποίες προχώρησε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο Αμερικανός αξιωματούχος απάντησε πως το μόνο που κάνουν οι απειλές της Τεχεράνης είναι να απομονώσουν περαιτέρω τη χώρα.

Αφού ηγήθηκε της σημερινής προσευχής της Παρασκευής για πρώτη φορά από το 2012, ο Χαμενεΐ είπε στους συγκεντρωμένους πιστούς που φώναζαν «Θάνατος στην Αμερική», ότι οι Φρουροί της Επανάστασης μπορεί να συνεχίσουν την μάχη τους πέρα από τα ιρανικά σύνορα, μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης