Ρώμη: Τετραήμερο «στοπ» στην κυκλοφορία αυτοκινήτων ντίζελ λόγω νέφους

Ρώμη: Τετραήμερο «στοπ» στην κυκλοφορία αυτοκινήτων ντίζελ λόγω νέφους

Το μέτρο αφορά περίπου ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα, τα οποία και μένουν υποχρεωτικά στα γκαράζ - Την Κυριακή θα απαγορευτεί η κυκλοφορία σε όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα, στα πλαίσια των «οικολογικών Κυριακών»

rome_kinisi
Για πρώτη φορά, ο δήμος της Ρώμης επέβαλε τετραήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων ντίζελ, εξαιτίας των υψηλών τιμών του νέφους.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το μέτρο αφορά περίπου ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα, τα οποία και μένουν υποχρεωτικά στα γκαράζ. Η απαγόρευση ισχύει και για τα πιο πρόσφατα ντιζελοκίνητα, τύπου «euro 6».



Παράλληλα, μεθαύριο θα απαγορευτεί η κυκλοφορία σε όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα, στα πλαίσια των «οικολογικών Κυριακών» με την ελπίδα, πάντα, να μπορέσει να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Ανάλογα μέτρα για τον αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων έχουν ληφθεί και από τον δήμο του Μιλάνου.

Πολλοί κάτοικοι της Αιώνιας Πόλης διαμαρτύρονται για την απόφαση της δημάρχου και στελέχους του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Βιρτζίνια Ράτζι. Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι δεν μπορούν να επιβάλλονται τέτοιες θυσίες στους πολίτες, ενώ πολλά οχήματα της δημοτικής υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων συνεχίζουν να κινούνται με ντίζελ. Η Ράτζι, όμως, απαντά ότι μέχρι να ληφθούν μονιμότερα μέτρα, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που μπορεί να βοηθήσει, έστω και πρόσκαιρα, στην μείωση του νέφους. Αιτία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι και οι σαφώς μειωμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, με καιρικές συνθήκες που θυμίζουν περισσότερο ανοιξιάτικη περίοδο, παρά Χειμώνα.

Κλείσιμο
Οι μετεωρολόγοι, τέλος, αφήνουν κάποια περιθώρια αισιοδοξίας και προβλέπουν, για την αρχή της νέας εβδομάδας, επιδείνωση του καιρού, με βροχές, αρχικά στην βόρεια Ιταλία και στην συνέχεια σε όλη την υπόλοιπη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης