ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ο διάσημος οίκος Louis Vuitton αγόρασε ακατέργαστο διαμάντι... 1.758 καρατίων!

Ο διάσημος οίκος Louis Vuitton αγόρασε ακατέργαστο διαμάντι... 1.758 καρατίων!

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ανακαλυφθεί τον τελευταίο αιώνα

diamon67
Στα χέρια του πολυτελούς οίκου Louis Vuitton βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ανακαλυφθεί τον τελευταίο αιώνα.

Με την αγορά του διαμαντιού «Sewelο», 1750 καρατίων, ο διάσημος οίκος του Γάλλου πάμπλουτου επιχειρηματία Μπερνάρ Αρνό επιβεβαιώνει τις φιλοδοξίες του στο χώρο των κοσμημάτων, δύο μήνες μετά την ανακοίνωσή του για την εξαγορά του οίκου Tiffany.

«Η Louis Vuitton, θυγατρική του ομίλου LVMH, αποκάλυψε ότι στις 15 Ιανουαρίου συνήψε συμφωνία με την εταιρεία "Lucara" για την αγορά ενός διαμαντιού 1.758 καρατίων που ανακαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2019 στο ορυχείο Karowe, βορειοανατολικά της Μποτσουάνα», γράφει η εφημερίδα «Le Monde».

Αυτή η πέτρα είναι, μέχρι σήμερα, το μεγαλύτερο από τα ακατέργαστα διαμάντια που ανακαλύφθηκαν παγκοσμίως ύστερα από την εξόρυξη του «Cullinan» (3.106 καρατίων), μιας πολύτιμης πέτρας που βρέθηκε σε ορυχείο της Νοτίου Αφρικής το 1905, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε εννέα κοσμήματα για λογαριασμό του βρετανικού στέμματος.

Μεγαλύτερο από μια μπάλα του τένις, το διαμάντι «Sewelo», ζυγίζει περίπου 352 γραμμάρια, όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Την άνοιξη του 2019, η εταιρεία Lucara είχε ανακοινώσει ότι κατάφερε να ανιχνεύσει το διαμάντι χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της έρευνας με ακτίνες Χ.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για την αξία του διαμαντιού, η ομάδα του Μπερνάρ Αρνό δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης