Viral βίντεο: Όταν Άσαντ και Πούτιν «κράζουν» τον Τραμπ εντός εκκλησίας

Viral βίντεο: Όταν Άσαντ και Πούτιν «κράζουν» τον Τραμπ εντός εκκλησίας

Ξέσπασαν σε γέλια όταν σκέφτηκαν τον Ντόναλντ Τραμπ να ακολουθεί τον δρόμο του Σαούλ που μεταστράφηκε στον δρόμο για τη Δαμασκό

22098993
Στο ευγενές σπορ του «κουτσομπολεύειν» (sic) και μάλιστα τον Ντόναλντ Τραμπ επιδόθηκαν ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και μάλιστα μέσα στον καθεδρικό ναό της Παναγίας στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το στιγμιότυπο που προέβαλε το ρωσικό δίκτυο Russian-1. Κατά το ταξίδι του Πούτιν στη Συρία, στις 7 Ιανουαρίου, οι δύο ηγέτες επισκέφθηκαν τον ορθόδοξο ναό, όπου τους υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Αντιόχειας, Ιωάννης.

Οι δύο πρόεδροι συζητούσαν την ιστορία της μεταστροφής του Φαρισαίου Σαούλ στον χριστιανισμό, στον δρόμο προς τη Δαμασκό. Όπως αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων, ο Σαούλ τυφλώθηκε, αφού προηγουμένως είδε τον Ιησού σε όραμα να τον ρωτά «Σαούλ, Σαούλ, γιατί με καταδιώκεις;» και θεραπεύτηκε από τον Ανανία στις πύλες της Δαμασκού.

«Αν ταξίδευε κι ο Τραμπ σ’ αυτόν τον δρόμο θα γινόταν καλά», ακούγεται να λέει στο κλιπ ο Άσαντ και οι δύο ηγέτες ξεσπούν σε γέλια. Τότε ο Πούτιν στρέφεται στον οικοδεσπότη του και τον παροτρύνει να καλέσει τον Τραμπ στη Δαμασκό. «Κάλεσέ τον, θα έλθει», του λέει. Κι όταν ο Άσαντ του απαντά ότι είναι έτοιμος, ο Πούτιν γελά και προσθέτει: «Θα του το πω».

Putin jokes Assad should invite Trump to visit Damascuss


Κλείσιμο
Πάντως για την ιστορία, με βάση την αφήγηση,  οι άνδρες που συνόδευαν τον Σαούλ, μετέπειτα Απόστολο Παύλο έμειναν ενεοί. Άγνωστο παραμένει αν την ίδια συγκίνηση θα βιώσει και ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν μάθει ότι άλλο ένα «πηγαδάκι» ηγετών ασχολούνταν με το πρόσωπό του και ομολογουμένως όχι και σε ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια.



Κατά την επετειακή Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, μέσα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, οι Εμανουέλ Μακρόν, Τζάστιν Τριντό, Μπόρις Τζόνσον και Μαρκ Ρούτε διασκέδασαν ιδιαίτερα με το «φτυάρι» εις βάρος του Τραμπ, με αποτέλεσμα διπλωματική παρεξήγηση, μετά την αποκάλυψη του βίντεο με τη συνομιλία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης