Ιράν: Αρνητικός ο Ροχανί σε «νέα συμφωνία» με Τραμπ για τα πυρηνικά

Ιράν: Αρνητικός ο Ροχανί σε «νέα συμφωνία» με Τραμπ για τα πυρηνικά

Ο Ιρανός πρόεδρος διεμήνυσε στην Ουάσινγκτον να επιστρέψει στη διεθνή συμφωνία του 2015 ανάμεσα στην Τεχεράνη και στις διεθνείς δυνάμεις

roxani
Ο πρόεδρος του Ιράν  Χασάν Ροχανί απέρριψε πρόταση για μια «συμφωνία Τραμπ» με στόχο την επίλυση της κρίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, κάνοντας λόγο για μια «περίεργη» προσφορά και επικρίνοντας τον Αμερικανό πρόεδρο επειδή πάντα αθετεί τις υποσχέσεις του, όπως είπε.

Σε μια τηλεοπτική ομιλία του ο Ιρανός πρόεδρος διεμήνυσε στην Ουάσινγκτον να επιστρέψει στη διεθνή συμφωνία του 2015 ανάμεσα στην Τεχεράνη και στις διεθνείς δυνάμεις, προσθέτοντας ότι το Ιράν μπορεί να αλλάξει πορεία ως προς τον περιορισμό των δεσμεύσεών του με βάση τη συμφωνία.

Ο Ροχανί άσκησε κριτική εις βάρος των ευρωπαίων εταίρων της συμφωνίας που προκάλεσαν την ενεργοποίηση του μηχανισμού διαφωνίας για το κοινό ολοληρωμένο σχέδιο δράσης για την πυρηνική συμφωνία (JCPOA), καταγγέλλοντας ότι απέτυχαν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους.

Μάλιστα, δεν δίαστασε να αναφέρει πως «σήμερα, οι Αμερικανοί στρατιώτες κινδυνεύουν. Αύριο, μπορεί να κινδυνεύουν οι Ευρωπαίοι στρατιώτες».

Η Τεχεράνη έχει επανειλημμένως αρνηθεί να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία όσο ισχύουν οι αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της.

Χθες η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία ενεργοποίησαν τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών της διεθνούς συμφωνίας του 2015 (JCPOA) για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης