Καθαίρεση Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί ψηφίζουν αύριο για το κατηγορητήριο

Καθαίρεση Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί ψηφίζουν αύριο για το κατηγορητήριο

Ένα βήμα πιο κοντά η δίκη σε βάρος του Τραμπ που επιτρέπει στη Γερουσία να ξεκινήσει τη δίκη την Πέμπτη το απόγευμα - Μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, θα σταλεί στη Γερουσία το επίσημο κατηγορητήριο με το αίτημα της καθαίρεσης

22128594
Ακόμη και μέσα στις επόμενες ημέρες ενδέχεται να ξεκινήσει στη Γερουσία η δίκη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ με το αίτημα της καθαίρεσης.

Αύριο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει για να σταλεί το επίσημο κατηγορητήριο με το αίτημα της καθαίρεσης. Η υπερψήφιση θεωρείται βέβαιη, καθώς ο έλεγχος του σώματος ανήκει στους Δημοκρατικούς.

Η πρόεδρος του σώματος Νάνσι Πελόζι είπε κατά τη διάρκεια μιας κομματικής συνεδρίασης ότι, επίσης, θα ορίσει την ομάδα των «υπευθύνων» από τους κόλπους των Δημοκρατικών, οι οποίοι θα ηγηθούν της κατηγορούσας αρχής σε βάρος του Τραμπ στη δίκη, ανέφερε ο βουλευτής Χένρι Κουέγιαρ.

Ο Τραμπ έγινε ο τρίτος μόλις Αμερικανός πρόεδρος που παραπέμφθηκε, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων τον περασμένο μήνα ενέκρινε τις κατηγορίες ότι καταχράστηκε την εξουσία του ασκώντας πιέσεις στην Ουκρανία να ανακοινώσει μια έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν και παρακώλυσε τη λειτουργία του Κογκρέσου.

Η Γερουσία μπορεί να ξεκινήσει τη δίκη την Πέμπτη το απόγευμα

Η ψηφοφορία της Τετάρτης θα επιτρέψει στη Γερουσία να ξεκινήσει τη δίκη την Πέμπτη το απόγευμα, αν και οι πρώτες ημέρες θα αφορούν διαδικαστικά ζητήματα, όπως την επίσημη ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Οι βουλευτές, το πιθανότερο, δεν θα ακούσουν τις εναρκτήριες τοποθετήσεις έως την επόμενη εβδομάδα, το νωρίτερο.

«Θα υπάρξει, νομίζω, μια συζήτηση περίπου 10 λεπτών, μετά θα ψηφίσουμε και κατόπιν θα διαβιβάσουμε τις κατηγορίες. Και η δίκη στη Γερουσία, υποθέτω, θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα» εξήγησε ο Κουέγιαρ.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε σήμερα ότι δίκη για την καθαίρεση είναι «καθαρά πολιτικής» φύσεως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης