Γαλλία: Υπό κράτηση σκηνοθέτης μετά από καταγγελία ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν 12 ετών

Γαλλία: Υπό κράτηση σκηνοθέτης μετά από καταγγελία ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν 12 ετών

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός Αντέλ Ενέλ κατήγγειλε ότι ο σκηνοθέτης την παρενοχλούσε σεξουαλικά όταν ήταν 12 ετών – Στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή η Μπριζίτ Μακρόν 

21945638
Υπό κράτηση τέθηκε σήμερα ο Γάλλος σκηνοθέτης, Κριστόφ Ρουτζιά , όπως ανακοίνωσε το γραφείο της Εισαγγελίας του Παρισιού, ύστερα από την καταγγελία της πολυβραβευμένης Γαλλίδας ηθοποιού, Αντέλ Ενέλ για σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν σε ηλικία 12 ετών.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» η ηθοποιός Αντέλ Ενέλ, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Οι διάβολοι», είχε κατηγορήσει τον Ρουτζιά πως, όταν ήταν ανήλικη, είχε νιώσει πολλές φορές τα χέρια του να αγγίζουν το κορμί της.

Πριν από έναν μήνα, η 31χρονη σήμερα ηθοποιός είχε αποκαλύψει πως, ο Γάλλος σκηνοθέτης την χάιδευε πολλές φορές στα γυρίσματα της ταινίας και μια φορά προσπάθησε να την φιλήσει, κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού για την προώθηση της ταινίας.

Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, η Ενέλ αποφάσισε να σπάσει την σιωπή της όταν είδε το ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον «Leaving Neverland» που ρίχνει φως στις σχέσεις του διάσημου αστέρα της ποπ με νεαρά αγόρια. Άρχισε λοιπόν να δίνει συνεντεύξεις αμαυρώνοντας την εικόνα του Γάλλου σκηνοθέτη.

Στο πλευρό της Γαλλίδας ηθοποιού τάχθηκε από την πρώτη στιγμή η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν.

Κλείσιμο
«Η ταινία αυτή άλλαξε την προοπτική μου. Με έκανε να δω ότι είχα μείνει πολύ καιρό στην άποψη του σκηνοθέτη ότι όλα ήταν μια ιστορία αγάπης... Με έκανε να καταλάβω τους μηχανισμούς ελέγχου και γοητείας», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η Αντέλ Ενέλ.

Όταν οι δημοσιογράφοι την ρώτησαν γιατί δεν κατήγγειλε το περιστατικό νωρίτερα και δεν κινήθηκε νομικά, απάντησε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στη γαλλική δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος σκηνοθέτης αρχικά αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας πως παρερμηνεύτηκαν οι προθέσεις του, στη συνέχεια όμως ζήτησε συγνώμη αν η Ενέλ θεώρησε πως ήταν ενοχλητικός.

Ωστόσο, ο Ρουτζιά αποτελεί παρελθόν από την Ένωση Γάλλων Σκηνοθετών, η οποία ανακοίνωσε την διαγραφή του.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η δημοσιότητα που έλαβε από τις συνεντεύξεις της όπου κατήγγειλε την ανάρμοστη συμπεριφορά του Ρουτζιά σε βάρος της, της έδωσε δύναμη και την οδήγησε στην Εισαγγελία του Παρισιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης