Τριντό: Θέλει «απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης» για την αεροπορική τραγωδία στο Ιράν

Τριντό: Θέλει «απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης» για την αεροπορική τραγωδία στο Ιράν

«Ολόκληρη η χώρα είναι στο πλευρό σας, απόψε, αύριο, αλλά και στα χρόνια που θα έρθουν» είπε ο πρωθυπουργός του Καναδά μιλώντας στην Αλμπέρτα από όπου κατάγονταν 13 από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας

trideau
Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ότι θα επιδιώξει «την απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης» για τους υπεύθυνους της αεροπορικής τραγωδίας στο Ιράν.

Ο ίδιος συμμετείχε σε επιμνημόσυνη τελετή που έγινε στο Έντμοντον της Αλμπέρτα.

Από την πλευρά του το Ιράν παραδέχτηκε ότι από λάθος κατέρριψε το ουκρανικό Boeing την περασμένη Τετάρτη, με συνέπεια το θάνατο των 176 επιβαινόντων σε αυτό.

Μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 57 Καναδοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν καταγωγή από το Ιράν.

«Ίσως να αισθάνεστε αφόρητα μόνοι, αλλά δεν είστε μόνοι. Ολόκληρη η χώρα είναι στο πλευρό σας, απόψε, αύριο, αλλά και στα χρόνια που θα έρθουν», δήλωσε ο Τριντό απευθυνόμενος σε ένα πλήθος 1.700 ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί σε ένα γήπεδο μπάσκετ στο Έντμοντον της Αλμπέρτα, από όπου και κατάγονταν 13 από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας, τα περισσότερα από τα οποία είχαν άμεσους δεσμούς με το τοπικό πανεπιστήμιο.

'We will not rest until there is justice and accountability': Trudeau — video
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης