Κουβέιτ: Σε hacking αποδόθηκε η πληροφορία για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα

Κουβέιτ: Σε hacking αποδόθηκε η πληροφορία για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα

Τοπικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλέστηκε επιστολή των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση του Κουβέιτ, που γνωστοποιούσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα - Διάψευση τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το Κουβέιτ

base_kuwait
Την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Κουβέιτ έκανε γνωστή μια επιστολή που διέρρευσε, έπειτα από την απόφαση του κοινοβουλίου της χώρας να τερματίσει τις ξένες στρατιωτικές εμπλοκές στο εσωτερικό της.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κουβέιτ επανήλθε στο θέμα, κάνοντας γνωστό πως οι αναφορές σχετικά με την επικείμενη απόσυρση αμερικανικών δυνάμεων είναι ανακριβείς και ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA, το οποίο αναπαρήγαγε το «ψευδές μήνυμα», είχε πέσει θύμα hacking. Παρόμοια ήταν η θέση που εξέφρασε και το Γενικό Επιτελείο των ΗΠΑ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση απόσυρσης από το Κουβέιτ.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων KUNA φερόταν να επικαλείται τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Ahmad Mansour Al-Ahmad Al-Sabah, ο οποίος ισχυριζόταν ότι έλαβε μια επιστολή από τον διοικητή του αμερικανικού στρατιωτικού στρατοπέδου Arifjan που βρίσκεται στη χώρα, μέσω της οποίας ενημερωνόταν για την «επικείμενη αποχώρηση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ μέσα σε τρεις ημέρες».

«Η λήψη μια τέτοιας επιστολής από το στρατόπεδο Arifjan ήταν απροσδόκητη και επικοινωνούμε με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες», είχε αναφέρει ο υπουργός.

Αργότερα, ο Στρατηγός Mark A. Milley, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, ανέφερε πως η επιστολή ήταν μεν «γνήσια», αλλά «φτωχή σε λέξεις» και εστάλη «κατά λάθος», χωρίς να υπάρχει περίπτωση αποχώρησης από το Κουβέιτ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης