Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο στην Ταϊβάν: Αγνοούνται οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου και της Αεροπορίας

Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο στην Ταϊβάν: Αγνοούνται οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου και της Αεροπορίας

Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε στα βουνά που βρίσκονται κοντά στην πόλη Yilan

TAIWAN
Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του στρατιωτικού ελικοπτέρου που συνετρίβη σε περιοχή της Ταϊβάν έχουν στήσει οι αρχές της ασιατικής χώρας, καθώς στο ελικόπτερο επέβαιναν οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου και της Αεροπορίας.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση του ελικοπτέρου, οι πιλότοι του οποίου ενημέρωσαν για αναγκαστική προσγείωση, πριν χαθεί το σήμα τους από τα ραντάρ.

Όπως αναφέρουν τα ασιατικά ΜΜΕ, η επικοινωνία με το ελικόπτερο του υπουργού Άμυνας, στο οποίο επέβαιναν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου (ο αντίστοιχος ΑΓΕΕΘΑ) Shen Yiming χάθηκε την Πέμπτη το πρωί.

Το ελικόπτερο Black Hawkε ειδοποίησε περίπου στις 9 το πρωί, τοπική ώρα, ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα και ότι θα πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στα βουνά που βρίσκονται κοντά στην πόλη Yilan.

Κατά την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, βρέθηκαν πολλοί επιζώντες μετά την αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου. Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για την κατάστασή τους, όμως στο ελικόπτερο επέβαιναν 13 άτομα. Ωστόσο, αγνοούνται ο γενικός αρχηγός του επιτελείου Εθνικής Άμυνας και άλλα δύο άτομα, τα οποία δεν κατονομάζονται.

Η συντριβή του ελικοπτέρου καταγράφηκε μία εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 11ης Ιανουαρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης