Γαλλία: Πιο αγαπητή προσωπικότητα η Σοφί Μαρσό

Γαλλία: Πιο αγαπητή προσωπικότητα η Σοφί Μαρσό

Η ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας έβαλε τα...γυαλιά έβαλε στους επιστήμονες και τους πολιτικούς - Στην ανδρική κατηγορία ξεχώρισε ο διάσημος τραγουδιστής και στιχουργός Ζαν Ζακ Γκόλντμαν

marceau
Στη καρδιά τους έχουν οι Γάλλοι την διάσημη και πανέμορφη Γαλλίδα ηθοποιό, Σοφί Μαρσό.

Στα νιάτα της μαγνήτιζε τον ανδρικό πληθυσμό αλλά ακόμη και σήμερα, στην ηλικία των 53 ετών, η σεξουαλικότητα, η γοητεία και η ομορφιά της γράφουν... ιστορία.

Η ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας έβαλε τα...γυαλιά έβαλε στους επιστήμονες και τους πολιτικούς καθώς αναδείχθηκε ως η πιο αγαπητή προσωπικότητα των Γάλλων.

Στην ανδρική κατηγορία, η πιο αγαπητή προσωπικότητα των Γάλλων είναι ο διάσημος τραγουδιστής και στιχουργός Ζαν Ζακ Γκόλντμαν.

Εκτός από την Μαρσό, ανάμεσα στις 50 πιο αγαπητές προσωπικότητες των Γάλλων - 25 γυναίκες και 25 άνδρες- συγκαταλέγονται οι διάσημοι ηθοποιοί, Μαριόν Κοτιγιάρ και Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Παρά τις μεγάλες χρονικά παύσεις στην καριέρα της λόγω της γέννησης των παιδιών της, η Σοφί εξέπληττε αλλά και εξακολουθεί να εκπλήσσει με την νεανική της φρεσκάδα.

Κλείσιμο
Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία σε ηλικία 14 ετών δικαιώνοντας απόλυτα τον σκηνοθέτη Κλοντ Πινοτό που την επέλεξε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «La Boum» (Το Πάρτι - 1980).

Η ταινία είχε τεράστια επιτυχία και την έκανε πασίγνωστη στη Γαλλία όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την Ιαπωνία.

Το 1983, κέρδισε το βραβείο César (το Γαλλικό Όσκαρ) για την «Περισσότερο Υποσχόμενη Ηθοποιό».

Το 2013, η Μαρσό και ο τότε σύντροφός της, Κρίστοφερ Λαμπέρ βρέθηκαν στο «νησί των ανέμων» και απόλαυσαν τη βόλτα τους στα πιο διάσημα σοκάκια.

To 2014, η διάσημη ηθοποιός επέστρεψε στην «μεγάλη οθόνη» με την ταινία «Quantum Love - Une rencontre» της σκηνοθέτη Λίζα Αζουέλος.

Η επιστροφή της στον κινηματογράφο, μετά από μια αρκετά μεγάλη παύση, σηματοδοτείται με την φωτογράφησή της από τον Μάριο Τεστίνο, για την γαλλική έκδοση του Μαΐου στο περιοδικό «Vogue», όπου κοσμεί και το εξώφυλλο.

Το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία «Parlez - moi d' amour» και πρωταγωνίστρια τη φίλη της Τζουντίθ Γκοντρές, της απέφερε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ του Μόντρεαλ το 2002.

Η Σοφί Μαρσό είναι οικολόγος και φιλόζωη. Έχει ένα γιο με τον σκηνοθέτη Αντρέι Ζουλάφσκι και μία κόρη με τον παραγωγό Τζιμ Λέμλεϊ.

Έχει επιλεχθεί ως «Πρέσβειρα Γοητείας» της Γαλλίας στην Άπω Ανατολή όπου και είναι πολύ δημοφιλής. Ήταν μοντέλο για το σύμβολο της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, τη «Μαριάν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης