Κονγκό: Πάνω από 2.000 θύματα από τον ιό Έμπολα

Κονγκό: Πάνω από 2.000 θύματα από τον ιό Έμπολα

Τουλάχιστον 3.400 κρούσματα και πάνω από 2.231 νεκρούς έχουν καταμετρήσει οι υγειονομικές αρχές

congo_ebola
Σχεδόν 3.400 κρούσματα της ασθένειας που προκαλεί ο ιός Έμπολα έχουν καταγραφεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου η επιδημία αιμορραγικού πυρετού έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από δύο χιλιάδες ανθρώπους από τον Αύγουστο του 2018, ενημέρωσαν χθες Κυριακή οι υγειονομικές αρχές.

Αφότου κηρύχθηκε η δέκατη επιδημία του Έμπολα στη χώρα, το άθροισμα των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.373, ενώ οι θάνατοι φθάνουν τους 2.231, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της Διυπηρεσιακής Επιτροπής Αντίδρασης στην Επιδημία (Comité multisectoriel de la riposte à l'épidémie, CMRE), ο οποίος συντάχθηκε το Σάββατο.

Η ΛΔ Κονγκό συνεχίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης αυτής της επιδημίας, που κηρύχθηκε την 1η Αυγούστου 2018 και πλήττει κυρίως τις επαρχίες Βόρειο Κίβου και Ιτούρι (ανατολικά), οι οποίες βρίσκονται ταυτόχρονα στην αρπάγη της δράσης διαφόρων ένοπλων οργανώσεων.

Οι υγειονομικές αρχές διευκρίνισαν ότι ερευνούν ακόμη «341 ύποπτα κρούσματα» της ασθένειας.

Τις προσπάθειες των αρχών να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία προσκόπτει πολύ συχνά η ανασφάλεια που προκαλεί η δράση διαφόρων ένοπλων ομάδων στις περιοχές που πλήττονται. Μέλη συνεργείων που έχουν επιφορτιστεί να αντιμετωπίσουν την επιδημία του Έμπολα έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί σε επιθέσεις ενόπλων στις επαρχίες Βόρειο Κίβου και Ιτούρι.

Εξειδικευμένα κέντρα αφιερωμένα στην αντιμετώπιση του Έμπολα έχουν γίνει στόχοι επιθέσεων στις δύο επαρχίες, που υφίστανται συχνά επιθέσεις ενόπλων επί σχεδόν δύο δεκαετίες.

Κλείσιμο
Από τον Νοέμβριο, πάνω από 200 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις που οι αρχές αποδίδουν στην οργάνωση Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Allied Democratic Forces, ADF), η οποία εφορμά από το έδαφος της Ουγκάντας.

Η τρέχουσα επιδημία του Έμπολα — η δέκατη στο έδαφος της ΛΔ Κονγκό από το 1976 — χαρακτηρίζεται η δεύτερη χειρότερη στην ιστορία, μετά από εκείνη η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 11.000 ανθρώπους στη δυτική Αφρική το 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης