Περθ: Αστυνομικός σώζει μωράκι από πνιγμό και κάνει το καλύτερο χριστουγεννιάτικο «δώρο» στους γονείς του

Περθ: Αστυνομικός σώζει μωράκι από πνιγμό και κάνει το καλύτερο χριστουγεννιάτικο «δώρο» στους γονείς του

Η συγκλονιστική σκηνή της διάσωσης, το βράδυ της Παραμονής Χριστουγέννων, καταγράφηκε καρέ-καρέ από την κάμερα ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος

moraki
Ένας αστυνομικός από το Περθ της Αυστραλίας έσωσε το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων ένα παιδάκι που πνιγόταν από κάτι που είχε σφηνώσει στο λαιμό του, χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το πιο πολύτιμο «δώρο» στους ανακουφισμένους γονείς του.

Η συγκλονιστική σκηνή της διάσωσης καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος του Νόρθμπριτζ, όπου μπήκαν έντρομοι οι γονείς με το οκτώ μηνών μωρό τους στην αγκαλιά το βράδυ της Παραμονής Χριστουγέννων, περίπου μισή ώρα πριν το ρολόι δείξει 12.00.

Σε κατάσταση πανικού, οι γονείς κάλεσαν τους αστυνομικούς σε βοήθεια, καθώς το μωράκι του πνιγόταν από ένα κομμάτι τροφής που είχε κολλήσει στο λαιμό του.

Ο αρχιφύλακας Τζέισον Λι, που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία, αντέδρασε αστραπιαία παίρνοντας στα χέρια του το μωρό και παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες. Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook η Αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας, ο άνδρας γύρισε το μωράκι μπρούμυτα και, ελαφρά σκυμένος, χτύπησε με την παλάμη του χεριού του το σημείο που έπρεπε στο κορμάκι του, με αποτέλεσμα η τροφή να ξεκολλήσει και το βρέφος να αναπνεύσει ξανά ελεύθερα.

Around 11.30pm last night, Tuesday 24 December 2019, a man and woman attended Perth Police Station with a toddler who...

Δημοσιεύτηκε από Western Australia Police Force στις Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019


Κλείσιμο
«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς πώς να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες . Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να τις χρειαστείς. Καλά Χριστούγεννα!», γράφει στη λεζάντα του βίντεο η Αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας.

Επιθεωρητής της Αυστραλιανής Αστυνομίας δήλωσε στο 9News ότι όλοι οι αστυνομικοί μαθαίνουν να χορηγούν τις πρώτες βοήθειες. «Σε αυτήν την περίπτωση, η πολυετής εμπειρία του αστυνομικού και η σωστή του εκπαίδευση βοήθησαν ώστε να μη χαθεί καθόλου χρόνος», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης