Συρία: Έκρηξη σε παγιδευμένο όχημα άφησε πέντε νεκρούς - Τρία παιδιά αναμεσά τους

Συρία: Έκρηξη σε παγιδευμένο όχημα άφησε πέντε νεκρούς - Τρία παιδιά αναμεσά τους

Η έκρηξη σημειώθηκε στο χωριό Ταλ Χάλαφ, δυτικά της πόλης Ρας αλ-Άιν, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο κατηγόρησε ως υπεύθυνη γι' αυτό την YPG

syria_autokinito
Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε τομέα που τελεί υπό τουρκικό έλεγχο στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με την Άγκυρα που αποδίδει την επίθεση στις κουρδικές δυνάμεις.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο χωριό Ταλ Χάλαφ, δυτικά της πόλης Ρας αλ-Άιν, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο κατηγόρησε ως υπεύθυνη γι' αυτό την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

«Πέντε αθώοι πολίτες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν» στην έκρηξη, επιβεβαίωσε το υπουργείο.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε από την πλευρά της ότι η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό αρκετών άλλων.

Η πόλη Ρας αλ-Άιν και τα περίχωρά της ελέγχονται από τους Σύρους υποστηρικτές της Τουρκίας έπειτα από μια επιχείρηση που διεξήχθη τον Οκτώβριο από τον τουρκικό στρατό στη βορειοανατολική Συρία για την εκδίωξη της YPG.

Η Άγκυρα θεωρεί την YPG «τρομοκρατική» οργάνωση αλλά η πολιτοφυλακή αυτή υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες στη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Κλείσιμο
Η επίθεση που άρχισε τον Οκτώβριο η Τουρκία επέτρεψε στην Άγκυρα να πάρει τον έλεγχο στα σύνορά της μιας λωρίδας εδάφους μήκους 120 χλμ. και βάθους 30 χλμ., που αρχίζει από την Ταλ Αμπιάν και καταλήγει στη Ρας αλ-Άιν.

Η Άγκυρα διέκοψε τη στρατιωτική της επιχείρηση μετά την επίτευξη δύο συμφωνιών με την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα, οι οποίες προβλέπουν την αποχώρηση της YPG από τις περισσότερες μεθοριακές θέσεις που ήλεγχε.

Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία, με στόχο να εγκαταστήσει εκεί μέρος των σχεδόν 3,6 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που έχει στο έδαφός της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης