Γερμανία: Σχέσεις με την ακροδεξιά φέρεται να «βαραίνουν» μέλη του CDU

Γερμανία: Σχέσεις με την ακροδεξιά φέρεται να «βαραίνουν» μέλη του CDU

Ο Ρόμπερτ Μόριτς, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), εθεάθη να κρατά τη σημαία με το λογότυπο του Uniter, που απεικονίζει ένα σπαθί, ένα χριστιανικό σταυρό κι ένα στεφάνι

mer124
Μέλη ενός ιδιωτικού δικτύου υποστήριξης για ενεργούς και πρώην στρατιώτες με διασυνδέσεις στην ακροδεξιά φέρεται να είναι μέλη των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ.

Στο σκιώδες δίκτυο «Uniter» άνηκε και ο Ρόμπερτ Μόριτς, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο κρατίδιο «Anhalt Bitterfeld».

Στις 6 Δεκεμβρίου, ο Μόριτς εθεάθη να κρατά τη σημαία με το λογότυπο του Uniter, που απεικονίζει ένα σπαθί, ένα χριστιανικό σταυρό κι ένα στεφάνι, ενώ βοηθούσε στους άστεγους στη Λειψία.

Ωστόσο, την Κυριακή ανακοίνωσε ότι δεν είναι πλέον μέλος του δικτύου. Το 2011, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Μόριτς είχε λάβει μέρος σε μια πορεία νεοναζιστών στην πόλη Χάλε, εκεί όπου γίνει σημειωθεί απόπειρα επίθεσης ενός υπερασπιστή της ανωτερότητας της λευκής φυλής εναντίον μιας συναγωγής.

Ο βουλευτής του SPD Μπούργκχαρντ Λίσκα, μιλώντας στο περιοδικό «Der Spiegel», υποστήριξε ότι το CDU πρέπει να αποφασίσει αν θέλει μια «συμμαχία βασισμένη στη λογική» ή αν θέλει να κάνει στροφή προς τα δεξιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης