ΗΠΑ: 19χρονη αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη επειδή σκότωσε τον άνδρα που την βίασε και την έκανε «σκλάβα του σεξ»

ΗΠΑ: 19χρονη αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη επειδή σκότωσε τον άνδρα που την βίασε και την έκανε «σκλάβα του σεξ»

Οι δικαστές υποστήριξαν ότι δεν έπρεπε να πάρει τον νόμο στα χέρια της και ότι δεν υπήρχε στην περίπτωση αυτοάμυνα, όπως στα θύματα trafficking

usa
Αντιμέτωπη με ισόβια κάθειρξη είναι μία 19χρονη στις ΗΠΑ, επειδή σκότωσε τον άνδρα που την βίασε και την πούλησε για σεξ.

Δικαστής που εξέταζε την υπόθεσή της έκρινε πως δεν μπορεί η κατηγορούμενη να χρησιμοποιήσει έναν νόμο της πολιτείας του Γουισκόνσιν, σύμφωνα με τον οποίο θύμα trafficking μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του και να κάνει χρήση αυτοάμυνας.

Η Κρίσταλ Κίζερ γνώρισε τον Ράντι Βόλαρ το 2016 όταν ήταν 16 ετών και εκείνος 33. Σύμφωνα με τις Αρχές, η έφηβη ήταν ένα από τα περίπου δέκα θύματα του Βόλαρ, ο οποίος τα είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και τα είχε μαγνητοσκοπήσει χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Στις 5 Ιουνίου του 2018, η Κρίσταλ πυροβόλησε τον Βόλαρ στο κεφάλι δύο φορές, στο σπίτι του, πριν βάλει φωτιά στο νεκρό του σώμα και τραπεί σε φυγή με το αμάξι του.
22378140-7803803-image-a-53_1576650542438

Κλείσιμο
Λίγες ώρες αργότερα, η Αστυνομία εντόπισε το αμάξι στο Μιλγουόκι και έτσι βρήκαν την Κρίσταλ, η οποία ομολόγησε ότι τον σκότωσε όταν ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς.

Τέσσερις μήνες νωρίτερα, ο Βόλαρ είχε συλληφθεί με τις κατηγορίες παραπλάνησης ανηλίκου και της ασέλγειας ανηλίκου. Φωτογραφίες και βίντεο που βρέθηκαν στο σπίτι του αποδείκνυαν ότι η Κρίσταλ ήταν ένα από τα θύματά του.

Ο Βόλαρ αφέθηκε ελεύθερος την επομένη της φυλάκισής του, χωρίς εγγύηση και χωρίς καμία εξήγηση και έμεινε εκτός φυλακής μέχρι τη νύχτα που τον πυροβόλησε η Κρίσταλ.

Ο Εισαγγελέας που γνώριζε την υπόθεση και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του Βόλαρ από την αρχή, αλλά δίστασε να τον καταδικάσει, κατηγόρησε την Κρίσταλ για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού.

Η 19χρονη πλέον Κρίσταλ, επιμένει στην αρχική της κατάθεση ότι δεν πήγε στο σπίτι του Βόλαρ με σκοπό να τον σκοτώσει και ισχυρίζεται ότι έδρασε αμυντικά όταν εκείνος προσπάθησε να τη σύρει, να τη δέσει και να κάνει σεξ μαζί της.
22377598-7803803-image-a-61_1576651214017

Πώς γνώρισε τον Βόλαρ

Η έφηβη αναφέρει ότι πρωτογνωρίστηκαν με τον Βόλαρ όταν εκείνος απάντησε σε μία αγγελία που είχε βάλει η 16χρονη τότε σε μία ιστοσελίδα πορνείας. Η Κρίσταλ είχε πει στον Βόλαρ ότι ήταν ανήλικη και σύντομα ξεκίνησε να τον βλέπει περίπου μία φορά στις δύο εβδομάδες.

Μάλιστα, ο Βόλαρ ξεκίνησε να της αγοράζει ακριβά δώρα και να της δίνει χρήματα για την οικογένειά της, κινήσει που όπως υποστηρίζει η ίδια «μαρτυρούσαν» ότι ήθελε ως αντάλλαγμα το σεξ.

«Του είπε ότι δεν το ήθελα ποτέ αυτό και εκείνος μου είπε ότι του χρωστάω», αναφέρει η 19χρονη. Μάλιστα, η ίδια αναφέρει ότι μέσα από την ίδια ιστοσελίδα ο 33χρονος την είχε πουλήσει και σε άλλους και την πήγαινε σε δωμάτια ξενοδοχείων για να συναντηθεί με τους πελάτες.

Η Κρίσταλ θέλησε σιγά σιγά να απομακρυνθεί, όμως μόλις του είπε ότι δεν θέλει να συναντιούνται άλλο, εκείνος θύμωσε. «Άρχισε να μιλάει βίαια και επιθετικά. Του είπα ότι θα σταματήσω να του μιλάω και εκείνος είπε ότι αν το έκανα αυτό θα με σκότωνε», αναφέρει η 19χρονη.
22378318-7803803-image-a-55_1576650554357

Τον Μάιο του 2018, το αγόρι της Κρίσταν, ξεκίνησε να υποπτεύεται ότι κάποιος την παρακολουθεί και έτσι της έδωσε ένα πιστόλι και την έμαθε πώς να το χρησιμοποιεί. Τη μέρα πριν τη δολοφονία του Βόλαρ, η Κρίσταλ μάλωσε με το αγόρι της και φοβούμενη ότι θα την χτυπήσει, όπως είχε ξανακάνει στο παρελθόν, έστειλε μήνυμα στον Βόλαρ και του ζήτησε να πάει σπίτι του, έχοντας μαζί της και το πιστόλι.

«Πήγα σπίτι του. Παραγγείλαμε πίτσα, καπνίζαμε και με ρώτησε αν θέλω ποτό. Και μετά μου έδωσε ένα ναρκωτικό που δεν ξέρω πώς το λένε. Βλέπαμε τηλεόραση, όμως κάποια στιγμή άρχισα να νιώθω περίεργα. Ξεκίνησε να με ακουμπάει στο πόδι, όμως εγώ του είπα ότι δεν θέλω να συνεχίσει. Προσπάθησα να σηκωθώ κα να φύγω, όμως ζαλίστηκα και έπεσα στο πάτωμα και εκείνος ήρθε από πάνω μου. Προσπαθούσε να μου βγάλει το παντελόνι και εγώ πιεζόμουν», αναφέρει η Κρίσταλ.

Και προσθέτει ότι δεν θυμάται να πιάνει το πιστόλι στα χέρια της, όμως ακόμα θυμάται τον ήχο που έκανε όταν πάτησε τη σκανδάλη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης