Γερμανικά ΜΜΕ κατά Τούνμπεργκ: Γιατί δεν ανέβασε φωτογραφία από την πρώτη θέση;

Γερμανικά ΜΜΕ κατά Τούνμπεργκ: Γιατί δεν ανέβασε φωτογραφία από την πρώτη θέση;

Η φωτογραφία που ανέβασε στα social media η πιο διάσημη ακτιβίστρια στον κόσμο και την δείχνει να κάθεται στο πάτωμα υπερταχείας ανάμεσα στις βαλίτσες της «άναψε φωτιές» 

germanika
Πυρ και μανία είναι οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι αλλά και τα γερμανικά ΜΜΕ με την φωτογραφία που ανέβασε στα social media η πιο διάσημη ακτιβίστρια στον κόσμο Γκρέτα Τούνμπεργκ, με την ίδια να κάθεται στο πάτωμα υπερταχείας ανάμεσα στις βαλίτσες της ενώ είχε εισιτήριο πρώτης θέσης.

«Διασχίζοντας τη Γερμανία, σε υπερπλήρη τρένα...», ήταν το αρχικό σχόλιο της 16χρονης ακτιβίστριας στο Twitter, το οποίο στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες λεκτικός πόλεμος ανάμεσα στους Γερμανούς και τη Σουηδή έφηβη.

Η Γκρέτα είχε βρεθεί στο Τορίνο προερχόμενη από τη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στη Μαδρίτη. Ως γνωστόν, για τις μετακινήσεις της δεν επιλέγει το αεροπλάνο για να μην επιβαρύνει το περιβάλλον. Για να επιστρέψει στην πατρίδα της, επέλεξε το τρένο. Η Γκρέτα ταξίδεψε μέχρι την πατρίδα της μέσω Ελβετίας και Γερμανίας.Την Κυριακή, η φωτογραφία που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, με την ίδια να κάθεται στο πάτωμα δίπλα στην πόρτα μιας γερμανικής υπερταχείας, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και έγινε viral.

H ακτιβίστρια υπέρ του κλίματος, το νεότερο άτομο που αναδείχθηκε ποτέ σε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time, βρέθηκε στο στόχαστρο των Γερμανών.

H Σουηδή ακτιβίστρια αφήνει να εννοηθεί ότι η φωτογραφία είχε βγει σε προηγούμενο δρομολόγιο των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, την ίδια μέρα, με αφετηρία τη Βασιλεία της Ελβετίας και πιθανό προορισμό το Κάσελ: «Το τρένο μας από τη Βασιλεία τέθηκε εκτός λειτουργίας. Έτσι καθίσαμε στο πάτωμα σε δύο διαφορετικά τρένα. Μετά το Γκέτινγκεν βρήκα μία θέση. Αυτό φυσικά δεν είναι πρόβλημα και ποτέ δεν είπα ότι ήταν. Τα υπερπλήρη τρένα είναι πολύ θετικό σημάδι, γιατί δείχνουν ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση».

Bild: Γιατί δεν ανέβασε φωτογραφία από την πρώτη θέση;

«Γιατί η Γκρέτα δεν ανέβασε καμία φωτογραφία από την πρώτη θέση της υπερταχείας;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα «Bild» αφήνοντας να εννοηθεί ότι σκοπίμως η Σουηδή ακτιβίστρια προτίμησε να αναρτήσει την συγκεκριμένη φωτογραφία. «Η Γκρέτα, η μοναχική ακτιβίστρια σύμβολο για την προστασία του κλίματος μοιράστηκε με τους οπαδούς της τη συγκεκριμένη φωτογραφία και δεν δείχνει τα πάντα, ούτε την ομάδα συμβούλων της, που την συνοδεύει παντού. Ούτε την πρώτη θέση στην οποία καθόταν επί αρκετές ώρες και την εξυπηρετούσαν με ενθουσιασμό οι υπάλληλοι των τρένων. Η Γκρέτα τράβηξε πολλές φωτογραφίες εκείνη την ημέρα. Αλλά επέλεξε αυτή», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.

Κλείσιμο
Πάνω από 15 εκατομμύρια είναι οι ακόλουθοι της Γκρέτα στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολλοί Γερμανοί -ανάμεσά τους και υπάλληλοι των Γερμανικών Σιδηροδρόμων- είναι εξοργισμένοι, γράφει το γερμανικό περιοδικό Focus. Πολλοί επέλεξαν το Twitter για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Θα ήταν πιο ωραίο αν είχατε αναφέρει επίσης με πόσο φιλικό και εξυπηρετικό τρόπο σας είχε φροντίσει η ομάδα μας στην πρώτη θέση, γράφει ένας υπάλληλος των γερμανικών σιδηροδρόμων υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ένας συνεπιβάτης της Γκρέτα επιβεβαιώνει στην εφημερίδα Βild ότι η 16χρονη ακτιβίστρια ταξίδευε στην πρώτη θέση από το Κάσελ έως το Αμβούργο. «Οι υπάλληλοι του τρένου ήταν πολύ ενθουσιασμένοι που η Γκρέτα Τούνμπεργκ ταξίδευε μαζί τους», υποστηρίζει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», κατά καιρούς οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι δέχονται κριτική για καθυστερήσεις και υπερπλήρεις συρμούς, ωστόσο, έχουν υιοθετήσει εφαρμογές που ενημερώνουν τους επιβάτες, σε πραγματικό χρόνο, για την όποια καθυστέρηση, καθώς και για την πληρότητα των τρένων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης