Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 10 νεκροί από νέα πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Ντάκα

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 10 νεκροί από νέα πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Ντάκα

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, μια πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών που λειτουργούσε χωρίς άδεια στην ίδια περιοχή κόστισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους

dhaka
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Κυριακή σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο κατασκευής ανεμιστήρων κοντά στη Ντάκα, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα του Μπανγκλαντές, τέσσερις ημέρες έπειτα από πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών που λειτουργούσε χωρίς άδεια στην ίδια περιοχή με απολογισμό 19 νεκρούς.

Το βράδυ της Κυριακής οι φλόγες τύλιξαν το μικρό εργοστάσιο κατασκευής ανεμιστήρων στη βιομηχανική συνοικία Γκαζιπούρ. Πυροσβέστες που μπόρεσαν να σβήσουν την πυρκαγιά με την οποία έδωσαν μάχη για περίπου δυόμισι ώρες εντόπισαν δέκα πτώματα στις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζιλούρ Ραχμάν, εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος.

Αξιωματούχοι σημείωσαν πως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν πόσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν μέσα στο τριώροφο εργοστάσιο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας είναι ακόμα αδιευκρίνιστα.

Την περασμένη Πέμπτη τουλάχιστον 19 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε παράνομο εργοστάσιο πλαστικών στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Οι πυρκαγιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, ειδικά την ξηρή περίοδο του χειμώνα, λόγω της πλημμελούς εφαρμογής των κανόνων ασφαλείας.

Τον Φεβρουάριο τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ιστορικό κτίριο της εποχής της μογγολικής αυτοκρατορίας σε ιστορική συνοικία τη Ντάκας. Τον Νοέμβριο του 2012, πυρκαγιά σε βιοτεχνία ενδυμάτων προς εξαγωγή στη Δύση είχε στοιχίσει τη ζωή σε 112 ανθρώπους.

Κλείσιμο
Η χειρότερη καταστροφή σε βιομηχανίες ή βιοτεχνίες τα τελευταία χρόνια ήταν η κατάρρευση του κτηρίου Ράνα Πλάζα το 2013, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1.100 άνθρωποι, κυρίως εργαζόμενες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία αρχείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης