Βουλγαρία: Καταδίκασαν ακραίο ιμάμη και 13 ακόμη Βούλγαρους για στήριξη στο ISIS

Βουλγαρία: Καταδίκασαν ακραίο ιμάμη και 13 ακόμη Βούλγαρους για στήριξη στο ISIS

Κρίθηκαν ένοχοι για διάδοση θρησκευτικού μίσους, για παρακίνηση σε πόλεμο και για στήριξη στο Ισλαμικό Κράτος - Η δίκη ξεκίνησε το 2016 έπειτα από έρευνες των αρχών

2290836
Στην καταδίκη του Άχμεντ Μούσα, ενός ακραίου ιμάμη και 13 ακόμη Βούλγαρους προχώρησε σήμερα δικαστήριο της Βουλγαρίας, που τους έκρινε ενόχους για διάδοση θρησκευτικού μίσους, παρακίνηση σε πόλεμο και για τη στήριξή τους στο Ισλαμικό Κράτος.

Η δίκη του Μούσα και των υποστηρικτών του ξεκίνησε το 2016 έπειτα από έρευνες των αρχών για ύποπτους συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους στην νότια Βουλγαρία.

Ήδη, ο Μούσα βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 4 χρόνια, για διάδοση του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 8,5 ετών.

Οι υποστηρικτές του, άνδρες από τις νότιες πόλεις Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), Πάζαρτζικ και Ασένοβγκραντ καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από 1 έως 3,5 χρόνια. Η μόνη γυναίκα, ανάμεσα στους κατηγορούμενους της ομάδας, καταδικάστηκε σε ποινή με αναστολή.

Στα τέλη του 2014, έπειτα από εφόδους της αστυνομίας σε περισσότερα από 40 σπίτια και τεμένη στο νότιο τμήμα της χώρας, οι αρχές ανακάλυψαν μεγάλο αριθμό από μπλούζες, καπέλα, σημαίες και πανό με το λογότυπο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Μούσα, πρώην Χριστιανός, καταγωγής Ρομά, ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ το 2000 ενώ εργαζόταν στην Βιέννη, κήρυττε περιστοιχισμένος από σημαίες του Ισλαμικού Κράτους. Τα μέλη της ομάδας του επιχείρησαν να στρατολογήσουν μαχητές για την τζιχαντιστική οργάνωση που είχε τότε καταλάβει εδάφη στη Συρία και στο Ιράκ.

Κλείσιμο
Η Βουλγαρία στήριξε τον διεθνή συνασπισμό δυνάμεων που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συγκροτήθηκε για να πολεμήσει το ΙΚ, αλλά η βαλκανική χώρα δεν έλαβε ενεργό στρατιωτικό ρόλο.

Οι Μουσουλμάνοι αποτελούν το 12% του πληθυσμού των 7 εκατομμυρίων της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης